Πριν από δύο εβδοµάδες τα «Παραπολιτικά» είχαν αποκαλύψει το «πάγωµα» για τέσσερις µήνες των συζητήσεων ανάµεσα στους Τσέχους ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ και τον επιχειρηµατία ∆ηµήτρη Κοντοµηνά.

Όπως αναφέραµε, ο βασικός λόγος είχε να κάνει µε την απόφαση του ΕΣΡ να προχωρήσει άµεσα στη διαδικασία του διαγωνισµού για τη χορήγηση αδειών τηλεοπτικών σταθµών πανελλήνιας εµβέλειας. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά αυτό ήταν το άλλοθι που βρήκαν οι Τσέχοι προκειµένου να κερδίσουν χρόνο και σταδιακά να αποχωρήσουν από τις διαπραγµατεύσεις που είχαν ξεκινήσει εδώ και µήνες µε τον ∆ηµήτρη Κοντοµηνά.

Και ήταν άλλοθι γιατί, όπως φαίνεται, τα αφεντικά του ΟΠΑΠ κατάλαβαν έστω και µε καθυστέρηση ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να εµπλακούν στην υπόθεση που λέγεται τηλεόραση. Απεναντίας, από τη στιγµή που ξοδεύουν εκατοµµύρια ευρώ για διαφηµιστική προβολή, δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να αποκτήσουν δικό τους κανάλι, εξέλιξη που θα τους εξασφάλιζε µεγαλύτερη παρέµβαση στο σύστηµα. Με βάση το ρεπορτάζ, δυο εκ των σηµερινών καναλαρχών φρόντισαν να στείλουν µήνυµα προς τους Τσέχους, σύµφωνα µε το οποίο ενδεχόµενη εµπλοκή τους ίσως να τους δηµιουργούσε περισσότερα προβλήµατα.

Μπροστά σ' αυτή την πραγµατικότητα, οι ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ αποφάσισαν να διακόψουν τις συζητήσεις µε τον ∆ηµήτρη Κοντοµηνά, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι θα υπάρξει οποιοδήποτε θέµα στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Απεναντίας, το αφεντικό του Alpha έδειχνε προετοιµασµένο από καιρό για το «ναυάγιο». Γι' αυτό και είχε επικεντρωθεί αποκλειστικά και µόνο στη διαµόρφωση του νέου προγράµµατος, που ήδη καταγράφει πολύ καλές επιδόσεις. Από εκεί και πέρα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες εµφάνιζαν τον πολύπειρο στις αγοροπωλησίες επιχειρηµατία να έχει ξεκινήσει νέο κύκλο επαφών µε πολύ δυνατούς παίκτες, διερευνώντας το ενδεχόµενο πώλησης του Alpha. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν τον ∆ηµήτρη Κοντοµηνά, δεν απέκλειαν ακόµη και το ενδεχόµενο να προχωρήσει σε αντίστοιχο deal µ' εκείνο που είχε καταφέρει προ ετών µε τον κολοσσό του RTL.

Το ζητούµενο σ' αυτήν τη φάση για τον ιδιοκτήτη του καναλιού της Κάντζας είναι να διατηρήσει τα υψηλά νούµερα και ταυτόχρονα να µπορέσει να αυξήσει τη ρευστότητα στα ταµεία της επιχείρησης.