Αποτελεί κοινό µυστικό ότι καθοριστικό ρόλο στο κλείσιµο της συµφωνίας ανάµεσα στους επιχειρηµατίες Ιβάν Σαββίδη και Φίλιππο Βρυώνη διαδραµάτισαν δυο από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Ο λόγος για τους υπουργούς Αλέκο Φλαµπουράρη και Νίκο Παππά, που εξακολουθούν, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, να έχουν ρόλο ακόµη και στη διαµόρφωση της φυσιογνωµίας του υπό δηµιουργία τηλεοπτικού σταθµού. Άλλωστε, δύο µήνες µετά την επίτευξη συµφωνίας ανάµεσα στον πρώην και τον νυν ιδιοκτήτη του «Ε», δεν έχει εµφανιστεί κάποιο πρόσωπο που θα αναλάβει να «τρέξει» από τις αρχές του χρόνου το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη.

Κρούση έγινε στον πρώην διευθύνοντα σύµβουλο της ΕΡΤ Λάµπη Ταγµατάρχη, προκειµένου να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο κανάλι του οµογενούς επιχειρηµατία. Από τις πληροφορίες που φτάνουν στα δηµοσιογραφικά γραφεία, η απάντηση του έµπειρου δηµοσιογράφου υπήρξε αρνητική. Εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση έχει να κάνει µε το γεγονός ότι µέχρι στιγµής δεν υπάρχει κανένα πρόσωπο από την πλευρά του µεγαλοµετόχου του ΠΑΟΚ που να δείχνει ενδιαφέρον για το «Ε».

Απεναντίας, όσοι έχουν κληθεί να ασχοληθούν µε το deal δείχνουν απροθυµία να συνεχίσουν να ασχολούνται µε το συγκεκριµένο πρότζεκτ.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που υπάρχει άµεση εµπλοκή των υπουργών Αλέκου Φλαµπουράρη και Νίκου Παππά. Με δεδοµένη τη σχέση των δύο στελεχών µε τον πρωθυπουργό, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιµούν ότι προσωπικό ενδιαφέρον για τη στελέχωση του υπό δηµιουργία καναλιού δείχνει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για να οικοδοµηθεί το νέο κανάλι είναι να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.