Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, ο Ανδρέας Μαρτίνης, ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ερυθρού Σταυρού και του «Ερρίκος Ντυνάν», μιλά για όλους και για όλα σε μια συνέντευξη-φωτιά στην εκπομπή «Checkpoint Alpha» και τη Γιάννα Παπαδάκου.

Ο κ. Μαρτίνης στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξή μετά την αποφυλάκισή του, αναφέρεται στις κατηγορίες που τον βαρύνουν για δωροδοκία το 1998 από τη HOSPITALIA INTERNATIONAL και απιστία κατά την υπηρεσία για τα δωρεάν νοσήλεια πολιτικών και υψηλόβαθμων προσώπων της ελληνικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα το «Ερρίκος Ντυνάν» να υποστεί ζημιά 1,75 εκατ. ευρώ.

Ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» κατονομάζει πολιτικά πρόσωπα από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία «σε συνεργασία με συγκεκριμένους τραπεζίτες ήταν υπεύθυνα για το σχέδιο ξεπουλήματος του Νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" αλλά και για την προσωπική του εξόντωση», όπως υποστηρίζει.

Οι καταγγελίες του κ. Μαρτίνη, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας από το 1999 έως το 2014, διερευνώνται από την Εισαγγελία Διαφθοράς και η σχετική δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

Επίσης, περιγράφει τη ζωή του τους 15 μήνες που παρέμεινε στη φυλακή, και τις φιλίες που δημιούργησε με πολυσυζητημένους κατάδικους.