Δυο πρόσωπα λαμπερά,  η Ράνια Τζίμα και ο Σπύρος Λάμπρου που ταίριαξαν από την πρώτη στιγμή, ένωσαν τις δυνάμεις τους αλλά και τις γνώσεις τους και καθημερινά  από τις από τις 11:00 έως τις 12:30, παρουσιάζουν το «Alpha Ρεπορτάζ» «βομβαρδίζοντας» τους τηλεθεατές για όλα όσα συμβαίνουν στο κομμάτι της ενημέρωσης. Χωρίς να χάνουν το χιούμορ τους μιλούν για τη συνεργασία τους αλλά και για τη ζωή τους στο Secret αποκαλύπτοντας και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους

Πώς είναι η συνεργασίας σας; Σ.Λ. Έχουμε βρει από την αρχή τα πατήματα μας, είμαστε και οι δυο ρεπόρτερ αυτό βοήθησε πολύ, δεν χρειαζόταν να πάρουμε πολύ χρόνο και έχουμε πολύ καλή συνεννόηση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε ένα θέμα»

 Ρ.Τ. «Είναι περίεργο γιατί κάνει μπαμ ότι είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι όμως πολύ εύκολα ήρθε το δέσιμο. Αντίθετα έχω κάνει συνεργασίες που είναι δύσκολες ενώ φαινομενικά ήταν πιο συμβατές. Εδώ ο ένας σέβεται τον άλλον»  

  Υπήρχαν θέματα που δεν σας πούλησαν;

Ρ.Ζ «Τα πολίτικά δεν πούλησαν. Δεν τα ήθελε ο κόσμος. Ίσως έχει να κάνει με το γενικότερο κλίμα στην κοινωνία

Σ.Λ «Μόλις φτάναμε στα πολιτικά πέφταμε. Έπρεπε να τον ακούσεις τον τηλεθεατή. Προσπαθούμε να τον έχουμε τον πολίτικό  είτε με μια παρέμβαση είτε με μια δήλωσή του»  

  Αν σταματήσετε να βρίσκεστε μπροστά  από το γυαλί πως θα αντιδράσετε;

Ρ.Τ. «Αν έπρεπε να σταματήσουμε την εκπομπή δεν θα βίωνα καμία εσωτερικά κατάρρευση. Θα επέστρεφα στο ρεπορτάζ μου, και θα ήμουν πολύ ευτυχής. Άλλωστε και τώρα εξακολουθούμε και κάνουμε ρεπορτάζ για το δελτίο ειδήσεων»  

 Σ.Λ.  «Εγώ έμεινα εκτός μετά την εκπομπή «Πάνω στην ώρα», μου προτείναν άλλα πράγματα, δεν μου έκαναν  και γύρισα στο ρεπορτάζ. Αυτό κάνω καλά και αν έχεις φερθεί καλά και στον κόσμο έχεις την υποχρέωση να μείνεις εκεί.

Σπύρο τι θαυμάζεις στην Ράνια και τι… σε εκνευρίζει;

«Είναι πολύ οργανωτική! Ξεκινάμε καλοκαίρι και μας παίρνει τηλέφωνο μέρες πριν και μας λέει πρέπει να αρχίσουμε να μαζευόμαστε… Με εκνευρίζει που τρώει τα πάντα και δεν παχαίνει ενώ εγώ ότι τρώω παχαίνω… Σοβαρά τώρα… με εκνευρίζει η ψυχραιμία της! 

  Εσύ Ράνια;

 «Το μεγάλο  προσόν του είναι ότι είναι ευφυής. Έχει τη δυνατότητα να μπαίνει σε όλα τα θέματα. Στα μειονεκτήματα  είναι πως μερικές φορές είναι εκρηκτικός. Έχει μια εσωτερική ένταση και ξαφνικά φωνάζει μόνος του. Εκεί που είμαι εγώ στην ηρεμία μου…αρχίζει (γέλια)»

 

  Μητέρα, σύζυγος και εργαζόμενη. Νιώθεις πως σε κάποιο κομμάτι θα ήθελες να δώσεις περισσότερα;

«Νιώθω ανεπαρκές σε όλα τα επίπεδα. Και στην εκπομπή θα ήθελα να ήμουν 100 φορές καλύτερη και ως μητέρα έχω τις τύψεις μου σαν όλες τις μαμάδες που αφήνουν τα παιδάκια τους και ως σύζυγος δεν έχω το χώρο να αφιερώσω στις ανησυχίες που μπορεί να έχει ο άνθρωπος δίπλα μου. Να έχω την αντοχή να τον ακούσω»

Στα επαγγελματικά σου συμβουλεύεσαι τον άνθρωπο σου;

 Ρ.Τ.«Και τον ακούω αλλά και τον συμβουλεύομαι και τα συζητάω αλλά κάποιες παραμέτρους δεν μπορεί να τις καταλάβει γιατί δεν κάνουμε την ίδια δουλειά.  Το γενικό του κριτήριο αν είμαι σε κάτι φάουλ θα το καταλάβει και θα μου το πει»

  Εσύ Σπύρο λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι…

«Εγώ έχω τη γυναίκα που ισορροπεί τα πράγματα. Όμως  η μεγάλη μου κόρη δεν ήθελε να λέει ότι ο μπαμπάς δουλεύει στην τηλεόραση γιατί της έλειπα. Δεν ήθελε ούτε να με δει στην τηλεόραση. Ήταν θυμωμένη. Οφείλω πολλά στη γυναίκα μου.

 Είναι και θέμα επιβίωσης η δουλειά; Θα μπορούσατε να ζήσετε και να εργάζεστε λιγότερο;

Ρ.Τ «Εγώ όταν έχω τις τύψεις κάνω μια εσωτερική συζήτησή. Λέω τι επιλογές έχεις. Μπορεί να επιβιώσει η οικογένεια εσωτερικά; Μπορεί να το στερηθεί αυτόν τον μισθό; Όχι δεν έχουμε δικό μας σπίτι, έχουμε ενοίκιο άρα πρέπει δουλεύω. Και τα δικά μας παιδιά θα μεγαλώσουν σαν τα παιδιά όλου του κόσμου. Και θα τους λείψουν πράγματα και θα στερηθούν πράγματα. Όπως όλοι και εμείς»  

Σ.Λ. «Παίρνουμε τα λεφτά μας τα δίνουμε στους φόρους μας αυτό συμβαίνει δεν είμαστε σταρ τώρα, είμαστε οι άνθρωποι που φτύνουν αίμα για να τα βγάλουν πέρα»    

της ΣΠΥΡΙΔΟΎΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΟΥ- Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, 11/11/2017