Η ΕΡΤ φαίνεται πως τολμά και από τα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να εντάξει στο πρόγραμμά της δύο νέες σατιρικές εκπομπές, ενώ η διοίκηση έχει ήδη κάνει επίσημη πρόταση και στους συντελεστές της «Ελληνοφρένειας».

Ο νέος χρόνος, λοιπόν, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα φέρει αλλαγές στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ1.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης θα συνεχίσει και φέτος τη συνεργασία του με τη δημόσια τηλεόραση, καθώς πέρυσι παρουσίαζε την εκπομπή «Ο λόγος στα παιδιά». Αυτήν τη φορά θα κάνει σάτιρα. Η εκπομπή του θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη και Σάββατο, ένα τέταρτο πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ο τίτλος της θα είναι «Φόρτσα πατρίδα» και το πρώτο επεισόδιο θα είναι εορταστικό. Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου (22:00) ο καλλιτέχνης θα κάνει επίσημη «πρώτη» με το σπέσιαλ πρόγραμμα «Ο νέος χρόνος δεν θα περάσει», έχοντας στο πλάι του ως συνεργάτες τους Τζόυς Ευείδη, Γιάννη Στεφόπουλο, Πάνο Σταθακόπουλο, Μιχάλη Ανθή, Τάνια Ρόκκα, Γιώργο Χατζή, Αλέξανδρο Ζουγανέλη και Μπιλ Γουίλσον.

Ο Γιώργος Μητσικώστας θα «χτυπάει» με τη σειρά του τέσσερις φορές την εβδομάδα, σατιρίζοντας όλα τα πρόσωπα της επικαιρότητας, από την πολιτική, τον αθλητισμό και τον χώρο του lifestyle. Μαζί του στο στούντιο θα είναι η ηθοποιός Δέσποινα Ρεντούμη με την οποία έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν. Μάλιστα, ο Γιώργος Μητσικώστας είχε δηλώσει σχετικά: «Έκανα μια πρόταση στη διοίκηση της ΕΡΤ για μια "ριαλιτο-αθλητικο-πολιτική" σατιρική εκπομπή με σκοπό το γέλιο και τη δέχτηκαν με θετικό τρόπο. Ούτε την αγωνία ούτε τον πόνο ούτε τον τρόμο θέλω να καυτηριάσω». Παράλληλα είχε αποκαλύψει ότι είχε δεχτεί πρόταση για να συμμετάσχει στο «Nomads» του ΑΝΤ1. «Εγώ τους είπα ότι θα δεχτώ αν στην ομάδα κλείσουν ονόματα όπως του Ντέμη Νικολαΐδη, του Τσουκαλά, του Τσιάρτα, του Καραγκούνη, του Ψινάκη, του Αλέφαντου. Πραγματικά αν φτιαχνόταν μια τέτοια παρέα, θα πήγαινα και στην έρημο με λιγότερα χρήματα».

Όσον αφορά την πρόταση που έγινε από την ΕΡΤ στην «Ελληνοφρένεια», η προβολή της οποίας διεκόπη με τον Αlpha αιφνιδιαστικά πριν από μία εβδομάδα, δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν θα υπάρξει συμφωνία. «Τη σκεφτόμαστε σοβαρά» είπαν από τη συχνότητα του Real FM και τη ραδιοφωνική τους εκπομπή οι άνθρωποι της παραγωγής. Ωστόσο, κυριαρχεί έντονος προβληματισμός για τη συνεργασία με τη δημόσια τηλεόραση, η οποία επιδιώκει να κάνει ένα άνοιγμα αυτής της εμβέλειας.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη, 28/12/2017