Κανονική μάχη προκειμένου να εξασφαλίσει εγγυητική επιστολή από μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας και κατ' επέκταση την δυνατότητα να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δίνει ο Ιβάν Σαββίδης.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα parapolitika.gr, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει κάνει ήδη κρούση στην Τράπεζα Πειραιώς, με τον ισχυρό άνδρα του Group Χρήστο Μεγάλου να χειρίζεται προσωπικά το όλο θέμα.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις τόσο στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, όσο και εκτός των συνόρων, για το θολό τοπίο που δημιουργήθηκε γύρω από την αξιοπιστία της εγγυητικής επιστολής που παρουσίασε η πλευρά Σαββίδη αναφορικά με την συμμετοχή της στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, καθώς προερχόταν από προβληματική ρωσική τράπεζα.

Το ζήτημα αυτό σχολίασε καυστικά και δημοσίως ακόμη και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, καθώς και ουκ ολίγα δυτικά ΜΜΕ, τα οποία με αφορμή (και) την περίπτωση Σαββίδη, φιλοξένησαν εκτενή δημοσιεύματα για την προσπάθεια του ρωσικού παράγοντα να διεισδύσει ποικιλοτρόπως στο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι της Δύσης.

Παρ' όλα αυτά, οι πληροφορίες του parapolitika.gr συγκλίνουν στην τελική έγκριση του αιτήματος του Ιβάν Σαββίδη από την πλευρά της Τράπεζας, δεδομένων και των πιέσεων που ήδη ασκεί προς αυτή την κατεύθυνση του Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο φαίνεται πως μέχρι νεωτέρας δεν επηρεάζεται (τουλάχιστον στο συγκεκριμένο μέτωπο) από τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν το προηγούμενο διάστημα για τα επιχειρηματικά πεπραγμένα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.