Όλη η αλήθεια για το πολύκροτο σκάνδαλο της NOVARTIS, παρουσιάζεται το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου από την εκπομπή «Checkpoint Alpha» και τη Γιάννα Παπαδάκου, η οποία πρώτη έφερε στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση.

Στην εκπομπή της 27ης Μαΐου του 2017 είχαν προβληθεί τα επίμαχα βίντεο - ντοκουμέντα, τα οποία αποκάλυπταν την πολιτική διείσδυση της φαρμακοβιομηχανίας και τις προσπάθειες επιρροής της στην πολιτική τιμολόγησης του φαρμάκου στην Ελλάδα. Η έρευνα της εκπομπής είχε φτάσει πολύ βαθιά, με συνεντεύξεις ακόμη και εμπλεκομένων προσώπων τα οποία απασχολούσαν τότε την έρευνα των αμερικανικών αρχών αλλά και με πρόσωπα που εκπροσωπούσαν νομικά τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Στην εκπομπή του Σαββάτου, η έρευνα συνεχίζεται με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ για τους έξι προστατευόμενους μάρτυρες, καθώς και με στοιχεία των καταθέσεων από τη δικογραφία αλλά και ρεπορτάζ για την πορεία της υπόθεσης, όσον αφορά τα κρίσιμα θέματα της παραγραφής ή όχι των αδικημάτων για τα πολιτικά πρόσωπα, την αξιοπιστία των καταθέσεων και τον τρόπο με τον οποίο «δένεται» η υπόθεση από τις εισαγγελικές αρχές.