Σχεδόν οριστικό θα πρέπει να θεωρείται το επιχειρηματικό διαζύγιο ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη και τον ιδιοκτήτη της 24media Δημήτρη Μάρη.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών, όπως έχουν αποκαλύψει εδώ και αρκετό καιρό τα «Παραπολιτικά», βρίσκονται σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα να αναζητούν τη φόρμουλα προκειμένου να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Με βάση τα όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα, ο κ. Σαββίδης ζητά από τον εκδότη του «Έθνους» το χρηματικό ποσό των 5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να παραχωρήσει στον κ. Μάρη το 100% των μετοχών που διαθέτει η εταιρεία Dimera (σ.σ. ιδιοκτησίας του ομογενή επιχειρηματία) στην εν λόγω εκδοτική επιχείρηση.

Παρά τα όσα γράφονται και λέγονται, στην περίπτωση που δεν υπάρξει εμπράκτως ενδιαφέρον από το αφεντικό της 24Media, τότε δεν αποκλείεται ακόμη και η αναστολή έκδοσης της εφημερίδας «Έθνος», αφού ο κ. Σαββίδης δεν δείχνει διατεθειμένος να συνεχίσει το θνησιγενές εκδοτικό εγχείρημα.

Καθοριστικό ρόλο στη μεταβολή των σχεδίων του έχει διαδραματίσει η στάση που κρατούν απέναντί του τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και οι συνομιλητές του υπουργοί, Αλέκος Φλαμπουράρης και Νίκος Παππάς. «Εξαφανίστηκαν στην κυριολεξία», αναφέρουν πρόσωπα που συνομιλούν με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών θεωρούν ότι καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή στάσης του Δημήτρη Μάρη απέναντι στον Ιβάν Σαββίδη έχει παίξει το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο κ. Τσίπρας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, μετά τα απανωτά μηνύματα των Αμερικανών, τα κυβερνητικά στελέχη αποφάσισαν να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας από τον Ιβάν Σαββίδη, θέλοντας να αποφύγουν τα χειρότερα.

Ο αποκλεισμός του Ιβάν από το Μαξίμου φαίνεται ότι έχει εξοργίσει τον ομογενή επιχειρηματία, ο οποίος από την πλευρά του στέλνει μηνύματα ότι δεν προτίθεται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Υ.Γ.: Σ' αυτή την φάση ο μόνος που συνομιλεί με τον Ιβάν Σαββίδη είναι ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος προσφάτως επισκέφτηκε τον ομογενή επιχειρηματία στο γραφείο που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας.