Το κόψιµο της εκποµπής της Εύης Κυριακοπούλου (φωτ.) από την ΕΡΤ έπειτα από 17 χρόνια προβολής ήταν το πρώτο από τα συµπτώµατα της µεγάλης κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη δηµόσια τηλεόραση, µε τον διευθύνοντα σύµβουλο Βασίλη Κωστόπουλο (φωτ.) να βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Από τη µία δέχεται βολές για λογοκρισία, καθώς είναι η πρώτη φορά έπειτα από χρόνια που πέφτει «ψαλίδι» σε παραγωγή για προφανείς πολιτικούς λόγους. Από την άλλη βρίσκεται υπό πίεση όχι µόνο από κυβερνητικούς παράγοντες, αλλά και από την ΠΟΣΠΕΡΤ, που θεωρεί τον εαυτό της κράτος εν κράτει στη δηµόσια τηλεόραση.

Κι ακόµα, αντιµετωπίζει την πλήρη και απόλυτη αδυναµία να προχωρήσει σε αλλαγές που έχει ζητήσει και αφορούν απολύσεις προσώπων που δεν θεωρούνται αποδοτικά, αλλά και επιβράβευση άλλων που κάνουν µε επαγγελµατισµό τη δουλειά τους.

Αν και πρόεδρος της ΕΡΤ είναι από τον Ιανουάριο ο Χρήστος Λεοντής, ο οποίος ανέλαβε και το δυσάρεστο καθήκον να ενηµερώσει την Εύη Κυριακοπούλου για το κόψιµο της εκποµπής της, τη διοίκηση ασκεί ο Βασίλης Κωστόπουλος, ο οποίος όµως λειτουργεί υπό τη δαµόκλειο σπάθη του υπουργού Επικρατείας ∆ηµήτρη Τζανακόπουλου - κ υ ρ ί ω ς και δευτερευόντως του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Ο τελευταίος την περίοδο αυτή ασχολείται πολύ µε το θέµα των νέων τηλεοπτικών αδειών και έχει αφήσει τον έλεγχο της κρατικής τηλεόρασης στον ενηµερωτικό τοµέα στον κ. Τζανακόπουλο.

Ο Βασίλης Κωστόπουλος εκµυστηρεύεται σε συνοµιλητές του ότι αντιµετωπίζει την ιδιοκτησιακή αντίληψη των συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ, που δεν τον αφήνουν να κάνει τη δουλειά του όπως θέλει, ενώ βλέπει να απορρίπτονται τα αιτήµατά του για τη δυνατότητα να αποµακρύνει αργόσχολους και να πριµοδοτήσει µε «µπόνους» όσους εργάζονται σκληρά και πέραν ωραρίων.

Το κλίµα είναι πολύ βαρύ στο Ραδιοµέγαρο και από τα δυσµενή σχόλια που έχουν προκαλέσει ορισµένες προκλητικά προπαγανδιστικές εκποµπές, όπως η «∆εύτερη Ματιά» της Κατερίνας Ακριβοπούλου, που λειτουργεί πλέον ως γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες του «Secret», ένθετου της εφημερίδας «Παραπολιτικά», αναφέρουν ότι ο κ. Κωστόπουλος θα κάνει µια προσπάθεια να προχωρήσει τα σχέδιά του, και µάλιστα ενδεχοµένως να ζητήσει προσωπικά βοήθεια από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.