Σε έναν από τους ορόφους του κτιρίου του ∆ιαχειριστή Συστήµατος Φυσικού Αερίου (∆ΕΣΦΑ) επί της Λ. Μεσογείων 357 κοντά στο Νοµισµατοκοπείο µεταφέρθηκαν από την περασµένη Κυριακή οι εγκαταστάσεις της εφηµερίδας «;Eθνος», που η πορεία της συνεχίζει να αποτελεί αντικείµενο προβληµατισµού για το επιτελείο του Ιβάν Σαββίδη.

Τα έξοδα για την έκδοση της εφηµερίδας είναι ο κύριος προβληµατισµός, καθώς το κόστος είναι δυσανάλογα µεγάλο σε σχέση µε την κυκλοφορία και τα διαφηµιστικά έσοδα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασµό µε το ότι το Μέγαρο Μαξίµου, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται το τελευταίο διάστηµα, δεν έχει αποφασίσει έως τώρα να δώσει το «πράσινο φως» για να στηριχθεί ο Ιβάν Σαββίδης και τα µιντιακά του πλάνα (σ.σ.: κοµβικό ρόλο σε αυτό παίζει η κάθε άλλο παρά θετική διάθεση της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού έναντι του µεγαλοµετόχου του ΠΑΟΚ, αλλά και ο σάλος που προκλήθηκε µετά την είσοδό του µε περίστροφο στο γήπεδο της Τούµπας) οδηγούν τους ανθρώπους του να κάνουν επανασχεδιασµό της γενικότερης στάσης τους.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσωπα που κινούνται στο περιβάλλον Σαββίδη δίνουν ένα χρονικό περιθώριο έως το καλοκαίρι για να υπάρξει κυκλοφοριακή ανάκαµψη της εφηµερίδας και επαναπροσδιορισµός του κόστους, προκειµένου να µη χρειαστεί να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις για τη συνέχεια. «Είναι πολλά τα λεφτά, δεν τα είχαµε υπολογίσει έτσι όταν ξεκινούσαµε», λένε και αφήνουν σαφώς να εννοηθεί πως ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι διατεθειµένος να συνεχίσει µε τα σηµερινά δεδοµένα τη χρηµατοδότηση.

Αν µάλιστα δεν αλλάξει κάτι που να αφορά τις σχέσεις του µε το Μέγαρο Μαξίµου, τότε δεν αποκλείεται τους επόµενους µήνες να υπάρχουν εξελίξεις στην εφηµερίδα.

Εξάλλου, το περιβάλλον Τσίπρα εµφανίζεται διχασµένο σε ό,τι αφορά το θέµα της πλήρους αποκατάστασης των σχέσεων µε τον επιχειρηµατία και κατ' επέκταση την παροχή στήριξης στο µέτωπο της επέκτασής του στον χώρο των ΜΜΕ, κάτι που πάντως επιθυµεί διακαώς η πλευρά Καµµένου.

Στην παρούσα φάση, ορίστηκε διευθυντής σύνταξης µε κύρια ευθύνη το «Έθνος της Κυριακής» ο Στέφανος Τζανάκης, ο οποίος υπήρξε διευθυντής του δικτυακού τόπου news247.gr το προηγούµενο διάστηµα και επί σειρά ετών είχε επιτελικές θέσεις στον ∆ΟΛ. Ο Νούλης Χατζηδηµητρίου είναι ο άνθρωπος που «τρέχει» την εφηµερίδα και µάλιστα έχοντας περιορίσει σηµαντικά τις παρουσίες του στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός πάντως από την προσπάθεια να επανακαθοριστεί το πλαίσιο των σχέσεων µε την κυβέρνηση σε καλύτερη βάση, ταυτόχρονα υπάρχει έντονη φηµολογία ότι ο Ιβάν Σαββίδης επιχειρεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας µε τον αµερικανικό παράγοντα, ο οποίος είναι δυσαρεστηµένος και δεν το κρύβει από το εύρος των δραστηριοτήτων του στη Βόρεια Ελλάδα και όχι µόνο. Μέσω τρίτων προσώπων, ο κ. Σαββίδης προσπαθεί να καταλαγιάσει την οργή των Ηνωµένων Πολιτειών για µια σειρά από κινήσεις του το προηγούµενο διάστηµα.  

Πηγή: Secret