Σε προχωρηµένο επίπεδο βρίσκονται, σύµφωνα µε πληροφορίες της στήλης, οι συζητήσεις ανάµεσα στο αφεντικό του Alpha ∆ηµήτρη Κοντοµηνά και τον ιδιοκτήτη του Star Γιάννη Βαρδινογιάννη. Όπως έχουµε γράψει εδώ και αρκετό καιρό, οι δύο πλευρές ξεκίνησαν να διερευνούν το ενδεχόµενο της τηλεοπτικής συµπόρευσης.

Από τις κουβέντες που έχουν γίνει φαίνεται ότι έχει ωριµάσει (και µάλιστα για τα καλά) η σκέψη για κοινή πορεία του Alpha και του Star. Αν και οι δύο πλευρές έχουν προχωρήσει και στις λεπτοµέρειες, επί του παρόντος αποφεύγουν κάθε διαρροή που θα λειτουργήσει υπονοµευτικά στην ολοκλήρωση του deal.

Πάντως, εκείνο που επισηµαίνουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο είναι ότι τόσο η πλευρά Βαρδινογιάννη όσο και η πλευρά Κοντοµηνά δείχνουν να πιστεύουν στη συγκεκριµένη επιχειρηµατική συµφωνία. Με βάση όσα έχουν κυκλοφορήσει, η ιδέα φαίνεται να έπεσε στον τραπέζι αρχικώς από τον «Τζίγγερ», ο οποίος επί χρόνια προσπαθούσε να πείσει για κάτι αντίστοιχο τον Φώτη Μπόµπολα.

Ως γνωστόν, η πλευρά Βαρδινογιάννη, όταν άρχισαν να παρουσιάζονται τα πρώτα προβλήµατα στο Mega, είχε προκρίνει (µεταξύ των άλλων) και την ιδέα της ενοποίησης αρκετών τµηµάτων που λειτουργούσαν ξεχωριστά σε Star και Mega. Με το άκουσµα της ιδέας είχε αντιδράσει, και µάλιστα εντονότατα, ο κ. Μπόµπολας, που δεν έδειχνε καµία διάθεση να εκχωρήσει σε οποιονδήποτε την αυτονοµία που διέθετε το πάλαι ποτέ µεγάλο κανάλι.  

Πηγή: Secret