Εξαιρετικά βαρύ είναι το κλίµα τις τελευταίες ηµέρες µεταξύ των εργαζοµένων στο Epsilon του Ιβάν Σαββίδη, καθώς εν µέσω συναντήσεων που γίνονται µε γνωστούς δηµοσιογράφους για επιτελικές θέσεις του καναλιού, αλλά δεν καρποφορούν, τα οικονοµικά του σταθµού συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα πιεσµένα.

Στον τοµέα της στελέχωσης του ειδησεογραφικού τµήµατος, ακούστηκαν τις προηγούµενες ηµέρες τα ονόµατα του πρώην διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρ. Παναγιωτόπουλου και του γνωστού δηµοσιογράφου και επί χρόνια παρουσιαστή Ν. Στραβελάκη, οι οποίοι όπως αποκάλυψε η στήλη, έχουν πραγµατοποιήσει ήδη διερευνητικές επαφές µε στελέχη του καναλιού.

Ωστόσο, µέχρι και τα µέσα αυτής της εβδοµάδας όχι µόνο δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, αλλά και κυκλοφόρησε η φήµη πως υπήρξε «βέτο» από το Μέγαρο Μαξίµου και για τις δύο περιπτώσεις, καθώς και οι δύο δηµοσιογράφοι δεν θεωρούνται προσκείµενοι φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενστάσεις λέγεται ότι διατυπώθηκαν για τους δύο και από πρόσωπα που εργάζονται ήδη στο κανάλι. Και επειδή οι σχέσεις του µεγαλοµετόχου του ΠΑΟΚ µε την κυβέρνηση, οι οποίες είχαν ψυχρανθεί το προηγούµενο διάστηµα, τελευταία φαίνεται πως έχουν αποκατασταθεί, είναι φυσικό οι παρεµβάσεις του Μαξίµου να έχουν καταλυτικό ρόλο στις αποφάσεις.

Πάντως, δεν είναι λίγοι οι συνοµιλητές της πλευράς Σαββίδη που επιµένουν ότι τα εν λόγω πρόσωπα συνεχίζουν να παίζουν δυνατά για τη διεύθυνση ειδήσεων στο πλαίσιο γενικότερων ανοιγµάτων…

Ενα όνοµα που επίσης λέγεται ότι έκανε επαφές µε τον σταθµό είναι αυτό του Γ. Παπαδόπουλου, παρουσιαστή τα προηγούµενα χρόνια στον ANT1 και στη συνέχεια στελέχους του οµίλου Real, που αποχώρησε πριν από µερικούς µήνες. Ολη αυτή η φηµολογία για πρόσωπα που συζητούν, αλλά τελικά δεν συµφωνούν, όπως συνέβη και µε τις περιπτώσεις των Παν-Παν και Χρ. Μαχαίρα, έχει δηµιουργήσει έντονο προβληµατισµό στους εργαζοµένους. Προβληµατισµό που εντείνεται λόγω των θεµάτων που υπάρχουν στα οικονοµικά.

Οι καθυστερήσεις στη µισθοδοσία που παρατηρήθηκαν τους προηγούµενους µήνες είναι ίσως το µικρότερο πρόβληµα, καθώς υπάρχουν συνεργάτες στους οποίους οφείλονται χρήµατα µηνών. Πρόκειται κυρίως για τηλεοπτικά συνεργεία που δεν ανήκουν στο δυναµικό του Epsilon, αλλά συνεργάζονται και αµείβονται µε δελτίο παροχής υπηρεσιών. Ανάλογα ζητήµατα αντιµετωπίζουν και οι υπεύθυνοι για τις παραγωγές, αλλά ακόµα και για την αγορά υλικοτεχνικής υποδοµής.

Ανησυχία υπάρχει και στους εργαζοµένους που έχουν συµβάσεις ορισµένου χρόνου, οι οποίες υπεγράφησαν εντός του 2017 και λήγουν µέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Ωστόσο, η κατάσταση αυτή αγγίζει εσχάτως και τα λεγόµενα µεγάλα ονόµατα, τους παρουσιαστές του καναλιού, στο σύνολο των οποίων εστάλη στα µέσα της εβδοµάδας ένα έγγραφο που αποκαλύπτει σήµερα η στήλη και στο οποίο αποτυπώνεται η πρόθεση της πλευράς Σαββίδη για επαναδιαπραγµάτευση από µηδενική βάση των συµβάσεων και των συµβολαίων τους µε το κανάλι, ενόψει της νέας σεζόν, τόσο στο κοµµάτι των απολαβών όσο και σε αυτό των αρµοδιοτήτων.

Επειτα από αυτό, αποτυπώνεται ξεκάθαρα η πρόθεση για… γενναίο µαχαίρι στις απολαβές των παρουσιαστών, ενώ ταυτόχρονα παίρνει φωτιά το τηλεοπτικό σκηνικό, αφού το σύνολο εξ αυτών έχει τη δυνατότητα να µπει σε διαδικασία συζητήσεων µε τον ανταγωνισµό.  

Πηγή: Secret