Το όνοµα του Γιάννη Μιχελάκη ακούγεται έντονα τις τελευταίες ηµέρες στους διαδρόµους του Epsilon για τη... στοιχειωµένη θέση της διεύθυνσης Ειδήσεων και Ενηµέρωσης. Ο µέχρι πρόσφατα διευθυντής ειδήσεων του ANT1, που αποχώρησε πρόσφατα από τον σταθµό του Αµαρουσίου, έχει περάσει πριν από περίπου τρία χρόνια από το κανάλι, όταν ακόµα βρισκόταν στα χέρια του Φίλιππου Βρυώνη, αλλά η παραµονή του κράτησε λιγότερο από 40 ηµέρες και η αποχώρησή του έγινε εν µέσω φηµών ότι είχε αντιρρήσεις για την έλευση τότε στο σταθµό του Νίκου Ευαγγελάτου.

Η φηµολογία για τον Γιάννη Μιχελάκη έχει γίνει ακόµα πιο έντονη µετά τους ψιθύρους που ακούγονται σχετικά µε την ανανέωση του συµβολαίου του Νίκου Ευαγγελάτου, ο οποίος παρουσιάζει τις καθηµερινές το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθµού. Το συµβόλαιο του γνωστού άνκορµαν λήγει τον Ιούλιο, οπότε και ξεκινά η καλοκαιρινή του άδεια και έως τώρα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση από την πλευρά της ιδιοκτησίας για την ανανέωσή του. Πάντως, κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί κάποια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση στο άµεσο ή το απώτερο µέλλον, δεδοµένης και της γενικότερης ρευστότητας που επικρατεί.

Εξάλλου, οι όποιες πιθανότητες παραµονής του Ν. Ευαγγελάτου, όπως λένε οι γνωρίζοντες τα µυστικά του περιβάλλοντος Σαββίδη, ενισχύονται από το γεγονός ότι ο επιχειρηµατίας δείχνει πως σε αυτήν τη φάση δεν επιθυµεί να εµπλακεί περαιτέρω στο εγχώριο πολιτικό και δηµοσιογραφικό παιχνίδι.

Για τον λόγο αυτόν η παράταση του Live News ίσως να κερδίσει πόντους, καθώς τα διψήφια νούµερα που πετυχαίνει ικανοποιούν, ενώ δεν δηµιουργούνται και εντάσεις ούτε µε την κυβέρνηση ούτε µε την αντιπολίτευση. Υπενθυµίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει η στήλη, σειρά διερευνητικών επαφών µε τους ανθρώπους του τηλεοπτικού σταθµού είχαν τις προηγούµενες ηµέρες οι Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Νίκος Στραβελάκης, αλλά και ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Ωστόσο, κάθε άλλο παρά φαίνεται να έχουν προχωρήσει οι εν λόγω περιπτώσεις, καθώς (όπως συνέβη και στην περίπτωση του διδύµου Παναγιώτου-Μαχαίρα) ο Αρτούρ Νταβιντιάν δεν επιθυµεί επ’ ουδενί να ξεφύγει από την ειληµµένη απόφαση της πλευράς Σαββίδη για ούτως ή άλλως συγκρατηµένο -έως και χαµηλόµπάτζετ ενόψει της νέας σεζόν. Πάντως, το συµβόλαιο του Νίκου Ευαγγελάτου δεν είναι το µόνο για το οποίο δεν έχει ακουστεί ως τώρα αν θα ανανεωθεί και για πόσο χρονικό διάστηµα.

Αγωνία υπάρχει και για άλλους παρουσιαστές, καθώς και για αρκετούς δηµοσιογράφους και τεχνικούς του καναλιού οι οποίοι είχαν προσληφθεί από την προηγούµενη ιδιοκτησία και οι συµβάσεις τους λήγουν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Η πληροφορία που ακούγεται, χωρίς να επιβεβαιώνεται επισήµως, είναι πως µε το σύνολο αυτών των συµβάσεων θα ασχοληθεί η διοίκηση του Epsilon από την επόµενη εβδοµάδα κι αφού έχει ολοκληρωθεί ο τελικός Κυπέλλου ανάµεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, οπότε και ο Ιβάν Σαββίδης θα ασχοληθεί πιο ενεργά µε το κανάλι.

Παράλληλα, οι διοικούντες επιχειρούν να δηµιουργήσουν κλίµα αισιοδοξίας, καθώς λένε πως µε την επισηµοποίηση των τηλεοπτικών αδειών µέσα στις επόµενες εβδοµάδες θα γίνουν και οι πρώτες κινήσεις για τον τοµέα των ειδήσεων, ενώ µια µεταγραφή η οποία φαίνεται ότι κλείστηκε τις προηγούµενες ηµέρες είναι αυτή του Γιώργου Αυγερόπουλου, ο οποίος κάνει εκποµπές έρευνας.  

Πηγή: Secret