Ευθέως ανταγωνιστική στο «Documendo» του Κώστα Βαξεβάνη φιλοδοξούσε από την πρώτη στιγµή να είναι η εφηµερίδα «Νέα Σελίδα» του υποψήφιου βουλευτή µε τον ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Λιβάνη. Μάλιστα, όταν ο τελευταίος αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση ενός ακόµη εντύπου είχαν προκληθεί διάφορες συζητήσεις στην πιάτσα, µε δεδοµένο ότι ο εν λόγω εκδότης είχε ένα σύνολο υποχρεώσεων που ανέρχονταν στα 20 εκατ. ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά προχώρησε στο νέο εγχείρηµα, το οποίο δεν έφερε το προσδοκώµενο από τον επιχειρηµατία αποτέλεσµα. Οι κυκλοφορίες της «Νέας Σελίδας» µετά βίας προσέγγιζαν τα 7.000 8.000 φύλλα, παρά το γεγονός ότι συνοδεύονταν από εξαιρετικά βιβλία του εκδοτικού οίκου Λιβάνη. Παρά τις ισχνές κυκλοφοριακές επιδόσεις, το έντυπο προσέλκυε το διαφηµιστικό ενδιαφέρον αρκετών οργανισµών και επιχειρήσεων, τόσο του στενού όσο και του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα.

Πολλοί απέδιδαν τη συγκεκριµένη εξέλιξη στο γεγονός ότι η εφηµερίδα µετά τον εσωτερικό ανασχηµατισµό κατάφερε να εκπέµψει ένα πιο ξεκάθαρο στίγµα σε σχέση µε την ιδεολογική της τοποθέτηση. Στην πιάτσα αποτελεί κοινό µυστικό ότι η «Νέα Σελίδα» είναι ουσιαστικά η έντυπη µετεξέλιξη της τηλεοπτικής εκποµπής που παρουσιάζει καθηµερινά µέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ η δηµοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου, έχοντας (όπως και στην εφηµερίδα του Λιβάνη) δίπλα της τον δηµοσιογράφο Σωτήρη Καψώχα. Το ερώτηµα που εύλογα τίθεται, ολοένα και πιο έντονα, έχει να κάνει µε το πού βρίσκει τα χρήµατα ο Ηλίας Λιβάνης, για να εκδίδει ένα τόσο ακριβό προϊόν.

Κατά το παρελθόν έχει δοθεί απάντηση στο ως άνω ερώτηµα, µε πολλούς να πιστεύουν ότι πίσω από το εκδοτικό εγχείρηµα της «Νέας Σελίδας» βρίσκεται ο επιχειρηµατίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης (φωτ. αρ.). Ως γνωστόν, οι δύο άνδρες είχαν συνεταιριστεί και κατά το παρελθόν, µε τον κ. Λιβάνη να πουλάει το 50% του περιοδικού «Επίκαιρα» στον κ. Λαυρεντιάδη.

Πάντως, εκείνο που προέχει για τον εκδότη της «Νέας Σελίδας» δεν είναι τόσο η «Νέα Σελίδα», όσο η υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης της «Λιβάνης», η οποία προβλέπει τη µεταβίβαση στις συµβαλλόµενες πιστώτριες τράπεζες ακινήτων ιδιοκτησίας της, επί των οποίων κάθε µια από τις τράπεζες διατηρεί πρώτης τάξεως εξασφαλίσεις. Τα υπόλοιπα των απαιτήσεων των τραπεζών, όπως θα έχουν διαµορφωθεί µετά τη µεταβίβαση των ακινήτων και την ισόποση µε µέρος του τιµήµατος pro rata αποµείωσή τους, ήτοι υπόλοιπα συνολικού ύψους 11,542 εκατ. ευρώ, θα εξοφληθούν εντόκως σε βάθος 15ετίας.

Παράλληλα, στο σχέδιο εξυγίανσης προβλέπεται όπως οι τράπεζες προχωρήσουν σε χορήγηση νέας χρηµατοδότησης µέχρι του ποσού των 240.000 ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας. Σε ό,τι αφορά τις οφειλές προς το ∆ηµόσιο ύψους 762.736 ευρώ και ΕΦΚΑ ύψους 1,639 εκατ. ευρώ, προβλέπεται η πλήρης εξόφλησή τους σε 180 µηνιαίες άτοκες ισόποσες δόσεις. Οι εργαζόµενοι θα λάβουν το 100% της συνολικής απαίτησής τους εντός 12 µηνών από την έκδοση της δικαστικής απόφασης, ενώ ως προς τους ανέγγυους πιστωτές προβλέπεται η διαγραφή του 10% της οφειλής και η τµηµατική εξόφληση του υπόλοιπου ποσού.  

Πηγή: SECRET