Εντεινόµενες είναι το τελευταίο διάστηµα οι φήµες που θέλουν τον επιχειρηµατία Φίλιππο Βρυώνη (φωτ. δεξιά) να βρίσκεται σε προχωρηµένες επαφές µε τον µέτοχο του ΟΠΑΠ, ∆ηµήτρη Μελισσανίδη (φωτ.), συζητώντας το ενδεχόµενο συνεργασίας στο τηλεοπτικό πεδίο. Αν και οι σχετικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται από καµία πλευρά, οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο επιµένουν ότι βρισκόµαστε ένα βήµα πριν από την επίτευξη deal µεταξύ των δύο ανδρών. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το πρόσωπο που φαίνεται να έφερε κοντά τους Μελισσανίδη – Βρυώνη είναι ο υπουργός Επικρατείας και στενός φίλος του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, Αλέκος Φλαµπουράρης. Ως γνωστόν, το ίδιο πρόσωπο λέγεται ότι διαδραµάτισε κεντρικό ρόλο στο παρασκήνιο των διαπραγµατεύσεων για την αγορά του τηλεοπτικού σταθµού «Ε» από τον Ιβάν Σαββίδη.

Με δεδοµένο ότι ο ∆ηµήτρης Μελισσανίδης αναζητά εδώ και αρκετό καιρό «παράθυρο ευκαιρίας» για να εισέλθει στον χώρο των media, η περίπτωση Βρυώνη φαίνεται ότι αποτελεί για τον ίδιο µια πρώτης τάξεως ευκαιρία. Από τη στιγµή που κατάφερε να αποκτήσει άδεια πανελλήνιας εµβέλειας το «Νέο Κανάλι», τα δεδοµένα αλλάζουν, αφού ο «Τίγρης» αποκτά κανάλι εθνικής εµβέλειας µε πολύ χαµηλό κόστος. Το γεγονός ότι οι δύο πλευρές έχουν έρθει κοντά, προκύπτει, εκτός των άλλων, και από τις διαφηµιστικές καταχωρίσεις που φιλοξενούνται στα έντυπα του Οµίλου Φιλιππάκη, ο οποίος διατηρεί στενή φιλική σχέση µε τον κ. Μελισσανίδη.

Πάντως, αξίζει να σηµειωθεί και η πληροφορία που θέλει και τον ΟΠΑΠ να µπαίνει (εκ νέου) στο παιχνίδι της τηλεόρασης στην περίπτωση που το ΕΣΡ κάνει δεκτή την ένσταση Βρυώνη και του δώσει άδεια πανελλήνιας εµβέλειας. Η σχετική απόφαση που ήταν να βγει την περασµένη Τρίτη εκδόθηκε τελικά το μεσημέρι της Δευτέρας. Σε κάθε περίπτωση, η φηµολογούµενη συµµαχία Βρυώνη – Μελισσανίδη δηµιουργεί εκ των πραγµάτων- νέα δεδοµένα στο τηλεοπτικό τοπίο.