Αγριεύει µέρα µε τη µέρα η σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ, µε αποτέλεσµα να εκδηλωθεί ευθεία επίθεση στη διοίκηση της δηµόσιας τηλεόρασης ακόµα και από την κοµµατική εφηµερίδα του κυβερνώντος κόµµατος. Η «Αυγή» προχθές, Πέµπτη, λίγες ώρες µετά την προβολή της έκτακτης συνέντευξης του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, µε ένα ολιγόλογο, αλλά δηλητηριώδες, ειρωνικό σχόλιο «καταχέριασε» όσους ασχολήθηκαν µε την προβολή της.

«Bingo η ΕΡΤ» ήταν οι πρώτες λέξεις στο σχόλιο, που δεν είχε υπογραφή, και η συνέχεια είχε ως εξής: «Εξαιρετική ιδέα είχαν εκεί στο Τµήµα Προγραµµατισµού της ΕΡΤ! Οπως φαίνεται, η συνέντευξη του πρωθυπουργού, που ξεκίνησε µετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στις 10.00, τους µπέρδεψε και δεν είχαν τι να κάνουν την προγραµµατισµένη εκποµπή “Roads” του Πάνου Χαρίτου.

Ενα εξαιρετικό οδοιπορικό στη γειτονική Τουρκία, το οποίο προσπαθεί να ανιχνεύσει το πρόσωπο της γειτονικής χώρας, µέσα από το διακύβευµα των επικείµενων εκλογών και το φαινόµενο Ερντογάν. Επίκαιρο, εύστοχο, σπάνιο.

Ε, λοιπόν, τι σκέφτηκαν; Την πήρανε την εκποµπή από την ΕΡΤ1 και τη βάλανε να παίξει στην ΕΡΤ2. Ασχετο. Ακόµα χειρότερα, στην ΕΡΤ2, να παίξει πάνω στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, την ίδια ώρα. Εύγε!». Το σχόλιο είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόµµατος σε σχέση µε την ΕΡΤ και ήρθε λίγες µέρες µετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, στη δηµοσιογράφο Μαίρη Πολλάλη στη διάρκεια τηλεοπτικής εκποµπής, όταν θεώρησε ότι δεν αναφέρθηκε µε τον τρόπο που έπρεπε στο «µαύρο» που έπεσε στην ΕΡΤ το 2013.

Η παρέµβαση Καλφαγιάννη έδωσε την αφορµή σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλουν την προσέγγιση του διευθύνοντος συµβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου µε τους συνδικαλιστές, οι οποίοι έχουν το πάνω χέρι στη δηµόσια τηλεόραση τα τελευταία 25 χρόνια, να µιλήσουν πάλι για τις ευθύνες του Νίκου Παππά.

Ο τελευταίος έχει βρει διαύλους συνεννόησης µε την ΠΟΣΠΕΡΤ, µε αποτέλεσµα να έχει προκαλέσει την οργή πολλών µελών της κοµµατικής οργάνωσης δηµοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν σηµαντική παρέµβαση στην «Αυγή».   Πηγή: Secret