Ενα ιδιότυπο δηµοσιογραφικό δίπολο, που συγκροτούν η Κατερίνα Ακριβοπούλου και ο Κώστας Αρβανίτης, έχει κάνει την εµφάνισή του ενόψει της νέας τηλεοπτικής σεζόν στους κόλπους της ΕΡΤ. Οπως έγραψε το Secret τις προηγούµενες εβδοµάδες, η έλευση στο Ραδιοµέγαρο του άλλοτε διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθµού «Στο Κόκκινο» ενεργοποίησε τα ανακλαστικά της παρουσιάστριας της εκποµπής «∆εύτερη µατιά», η οποία είδε στο πρόσωπό του έναν ισχυρό ανταγωνιστή σε ό,τι αφορά την απροσχηµάτιστη δηµοσιογραφική στήριξη της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει αρχίσει ήδη µια διελκυστίνδα µεταξύ των δύο δηµοσιογράφων για τη θέση που θα κατέχουν οι εκποµπές τους από τον Σεπτέµβριο και µετά στο πρόγραµµα της κρατικής τηλεόρασης, αλλά και το περιεχόµενό τους.

Για την ιστορία, όπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγµατα στην Αγία Παρασκευή, ένα από τα όπλα της Κατερίνας Ακριβοπούλου στο συγκεκριµένο µέτωπο δεν αποκλείεται να είναι η κατά κοινή οµολογία γενναία (για τα δεδοµένα της ΕΡΤ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) κριτική που άσκησε ο Κώστας Αρβανίτης στους κυβερνώντες σε ό,τι αφορά τους χειρισµούς τους έναντι της εθνικής τραγωδίας στην Ανατολική Αττική. Εξάλλου, η παράµετρος αυτή είναι σαφές ότι αποτέλεσε µια από τις βασικές αιτίες για τις πρόωρες θερινές διακοπές του δηµοσιογράφου, όπως άφησε µάλιστα και ο ίδιος να εννοηθεί στον αέρα.

Πάντως, αν το πράγµα ξεφύγει περαιτέρω, είναι δεδοµένο πως θα υπάρξει παρέµβαση όχι µόνο του διευθύνοντος συµβούλου Β. Κωστόπουλου και του επικεφαλής του ενηµερωτικού τοµέα, Π. Τσούτσια, αλλά και του ίδιου του Μεγάρου Μαξίµου. Τρίτο πόλο στο όλο σκηνικό αποτελεί ο ∆ηµήτρης Μερτζάνης, ο οποίος επιχειρεί να καλλιεργήσει όλο και πιο στενές επαφές µε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ∆ηµήτρη Τζανακόπολο, προκειµένου να κερδίσει πόντους µε φόντο την έναρξη του νέου προγράµµατος.