Ηδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες στους κόλπους του ΕΣΡ για το επόμενο κύμα προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις λεγόμενες θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας (3+2 εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, που δεν έχουν κάτοχο) ή τις περιφερειακές στην Αττική και την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ή, ακόμη, κι αν τρέξουν από κοινού οι δύο διαδικασίες.

Οι όποιες αποφάσεις και τα χρονοδιαγράμματα που θα υιοθετηθούν είναι ιδιαίτερα κρίσιμα και ως εκ τούτου θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν όλες οι παράμετροι, καθώς οι σχετικές πρωτοβουλίες θα συμπέσουν χρονικά με την πορεία προς τις εθνικές εκλογές, ενώ άγνωστες παραμένουν οι βουλές της Ν.Δ. στο συγκεκριμένο μέτωπο, που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα είναι πρώτο κόμμα.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως της εισήγησης που έχει κάνει στα υπόλοιπα μέλη ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Ροδόλφος Μορώνης, οποιουδήποτε είδους κίνηση στην κατεύθυνση μιας νέας σειράς αδειοδοτήσεων την παρούσα χρονική συγκυρία, ιδιαίτερα στο μέτωπο των περιφερειακών καναλιών, θα μπορούσε, όπως λένε οι γνωρίζοντες τη μιντιακή πιάτσα, να επιφέρει σοβαρές αναταράξεις, καθώς μοιραία φέρνει σε κατάσταση μιας πρωτοφανούς προεκλογικής ομηρίας τους τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας.  

Πηγή: SECRET