Καταλυτικό ρόλο για τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ακόμη και για τη μελλοντική παρουσία του στον χώρο της τηλεόρασης, αναμένεται να παίξει η διαδικασία απόκτησης της «βιβλιοθήκης» του Mega.

Επί της ουσίας, από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά ανεπισήμως η διαδικασία που θα οδηγήσει στον πλειστηριασμό του σημαντικότερου περιουσιακού στοιχείου που διαθέτει το πάλαι ποτέ Μεγάλο Κανάλι.

Ηδη οι τράπεζες έχουν δεχτεί κρούσεις από καναλάρχες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη σχετική διαδικασία. Το πιο ζωηρό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο, και το αφεντικό του «Ε», Ιβάν Σαββίδη.

Μάλιστα, ο δεύτερος δείχνει να έχει επικεντρώσει μεγάλο μέρος της στρατηγικής του, που σχετίζεται με τα media, στην απόκτηση της «βιβλιοθήκης» του Mega.

Και είναι λογικό, αφού αποτελεί κοινό μυστικό ότι όποιος τηλεοπτικός σταθμός καταφέρει να κάνει κτήμα του το συγκεκριμένο αρχείο, αυτομάτως θα αλλάξει «πίστα» στο τηλεοπτικό τοπίο. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο κ. Σαββίδης προτίθεται να δώσει τα ρέστα του, προκειμένου να αποκτήσει το αρχείο του Mega.

Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη του «Ε» κάνουν ήδη τις πρώτες διερευνητικές κρούσεις προς διάφορες κατευθύνσεις, που έχουν έμμεση ή άμεση εμπλοκή με την υπόθεση «Βιβλιοθήκη Μega».

Στο μεταξύ, στελέχη του κ. Σαββίδη έχουν έρθει σε επαφή με τις τράπεζες, εκδηλώνοντας ατύπως το σχετικό ενδιαφέρον τους για το σημαντικότερο από τα περιουσιακά στοιχεία που θα εκποιηθούν από τις τράπεζες, μετά το επερχόμενο λουκέτο στο Mega.