Αίσθηση προκαλεί το σημερινό πρωτοσέλιδιο της εφημερίδας ΑΥΓΗ, η οποία αποτελεί και την «κυβερνητική φωνή». Η εφημερίδα  με πρωτοσέλιδο τίτλο «Το μεγάλο σορτάρισμα της ΝΔ» κυκλοφόρησε σήμερα, μια ημέρα μετά το χρηματιστηριακό κραχ και επιχειρεί να «δείξει» ως υπεύθυνη την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «επιχείρηση πολιτικής κερδοσκοπίας», με αφορμή το κραχ στις τραπεζικές μετοχές.    

Το νέο αφήγημα

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού μίλησε για κερδοσκοπία είπε ότι «αντικειμενικά η ΝΔ φαίνεται σχεδόν να επιχαίρει για τις εξελίξεις και εξέφρασε την εκτίμηση ότι με την στάση της επιχειρεί να υπονομεύσει την τροχιά ανάκαμψης, για να της βγει όλο το καταστροφολογικό σενάριο, το οποίο έχει καταρρεύσει δεκάδες φορές στο παρελθόν».

Εξέφρασε την απόλυτη πεποίθησή του ότι η ΝΔ δεν θα επιτύχει ούτε αυτή την υπονόμευση της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι πρέπει να αναρωτηθούν στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν η αντιπολιτευτική τακτική που επιλέγουν, λειτουργεί με όρους βελτίωσης της κυβερνητικής πολιτικής ή αν θέλουν να λειτουργήσει υπονομευτικά για τη χώρα.