Ενόψει του ορισμού των εκκαθαριστών για την περιουσία του Mega, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι η Grant Thornton και το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Αγγελίδη, φουντώνουν οι παρασκηνιακές επαφές των καναλαρχών με τις τράπεζες. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών προσπαθούν να βολιδοσκοπήσουν προθέσεις των τραπεζών, εκδηλώνοντας ταυτόχρονα (ατύπως) ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στον πλειστηριασμό, που, όπως όλα δείχνουν, δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί.

Απεναντίας, οι τράπεζες μετά τον ορισμό των εκκαθαριστών, σκοπεύουν να «τρέξουν» τις διαδικασίες, προκειμένου μέχρι τα τέλη του χρόνου να έχει ανακηρυχθεί ο υπερθεματιστής για την ταινιοθήκη και το σήμα του Μega. Με βάση την κινητικότητα που αναπτύσσεται, ζωηρό ενδιαφέρον για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων του πάλαι ποτέ μεγάλου καναλιού δείχνει ο Γιάννης Αλαφούζος του ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης  του Star και ο Ιβάν Σαββίδης του Open.

Ο τελευταίος αφήνει να εννοηθεί ότι ο βασικός λόγος που διεκδίκησε και απέκτησε συχνότητα έχει να κάνει με τους σχεδιασμούς του για την απόκτηση της ταινιοθήκης του Mega. Εκτός από τους τρεις καναλάρχες που ήδη έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συμμετάσχουν στον πλειστηριασμό, νεότερες πληροφορίες έρχονται να επιβεβαιώσουν το ρεπορτάζ της στήλης αναφορικά με την CosmoteTV.

Ο πολύπειρος μάνατζερ Μιχάλης Τσαμάζ δείχνει να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της συμμετοχής της συνδρομητικής (και επιτυχημένης) τηλεόρασης του Ομίλου ΟΤΕ στον πλειστηριασμό για το Mega. Σε στάση αναμονής βρίσκεται και η Netflix, ενώ από τις τράπεζες προκύπτει και ενδιαφέρον από πασίγνωστο επιχειρηματία για την τηλεοπτική περιουσία του υπό αναστολή λειτουργίας πρώην μεγάλου καναλιού.

Ανεξάρτητα, πάντως, από την κινητικότητα που αναπτύσσεται σε επίπεδο ενδιαφερομένων, αξίζει να σημειωθεί ότι η Grant Thornton έχει παραδώσει στις τράπεζες μια πρώτη εκτίμηση σε σχέση με την αποτίμηση της ταινιοθήκης και του σήματος του Mega. Ωστόσο, αυτό αλλάζει από τη στιγμή που καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον τόσο από τους καναλάρχες όσο και από άλλες (μη αναμενόμενες) πλευρές.