Το νέο βιβλίο «Λαϊκισμός, μια συνοπτική εισαγωγή» των ακαδημαϊκών Cas Mudde & Cristobal Rovira Kaltwasser που κυκλοφορεί για πρώτη φορά με εφημερίδα!

Τι είναι ο «λαϊκισμός»; Τι ρόλο παίζει στην σύγχρονη πολιτική; Τι οδήγησε στην άνοδο του λαϊκισμού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο; Η Ελλάδα μπορεί να μην είναι η γενέτειρα του λαϊκισμού, αλλά τουλάχιστον στο πλαίσιο της Ευρώπης, παίζει μοναδικό ρόλο στην εμπειρία και την κατανόηση του φαινομένου.

Το σημαντικό αυτό βιβλίο, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά με εφημερίδα, παρέχει έναν σαφή και ακριβή ορισμό του λαϊκισμού, ο οποίος καλύπτει μεγάλο μέρος των πιο σημαντικών λαϊκιστών δρώντων στον χρόνο και στο χώρο. Απαραίτητο ανάγνωσμα για όποιον ενδιαφέρεται να κατανοήσει καλύτερα όχι μόνο τη σύγχρονη πολιτική γενικά, αλλά και τη σύγχρονη -και ιστορική- ελληνική πολιτική ειδικότερα. Άλλωστε, ακόμη και αν ο παρών αριστερός – δεξιός λαϊκιστικός συνασπισμός στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό, ο λαϊκισμός αναμφίβολα θα παραμείνει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της ελληνικής πολιτικής, όπως συμβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες.

«Ο Mudde και ο Rovira Kaltwasser έχουν γράψει πολλά για τον λαϊκισμό στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική, και τώρα σε αυτόν τον σύντομο τόμο χρησιμοποιούν τη γνώση τους για να δώσουν έναν χρήσιμο ορισμό μιας ασαφούς έννοιας, και παρουσιάζουν μια εκτεταμένη έρευνα για το πού και για ποιον λόγο εμφανίζονται τα λαϊκιστικά κινήματα και τα κόμματα. Πρόκειται για μια εξαιρετική εισαγωγή σχετικά με αυτό το φαινόμενο».

John B. Judis, συγγραφέας του The Populist Explosion: How the Great Recession Transformed American and European Politics

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ:

Ο Cas Mudde είναι καθηγητής στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου της Georgia. Το βιβλίο του, «Λαϊκιστικά Ριζοσπαστικά Δεξιά Κόμματα στην Ευρώπη» (CUP, 2007 & Επίκεντρο, 2011), κέρδισε το βραβείο Stein Rokkan. Από τις εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του «ΣΥΡΙΖΑ, η διάψευση της λαϊκιστικής υπόσχεσης» (2015) και το «Λαϊκισμός στην Ευρώπη και την Αμερική» (Επίκεντρο, 2013) που επιμελήθηκε με τον Cristobal Rovira Kaltwasser.
O Cristobal Rovira Kaltwasser έχει διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου, έχει εργαστεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), και υπήρξε μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Ερευνητικό Κέντρο Κοινωνικών Επιστημών του Βερολίνου (WZB).

Ακόμα,
Το συλλεκτικό CD του Στέλιου Ρόκκου «Έτσι είμαι εγώ»!

Απολαύστε έναν από τους κορυφαίους ερμηνευτές και συνθέτες, τον Στέλιο Ρόκκο σε ένα εκπληκτικό CD με τις μεγαλύτερες πρόσφατες επιτυχίες του! Συμμετέχουν οι: Γιάννης Πάριος, Βασίλης Καρράς και ο Μηδενιστής

To CD περιλαμβάνει τις επιτυχίες:
1. Θάλασσα
2. Ζω Μεγάλες Στιγμές
3. Όσο Μένω Επιμένω
4. Δυο Κουβέντες Αντρικές | Ντουέτο με τον Βασίλη Καρρά
5. Να Μ’ Αγαπάς
6. Όλα Τα Χω Δοκιμάσει
7. Έτσι Είμαι Εγώ
8. Ζω | Συμμετέχουν Μηδενιστής & Δημήτρης Ρόκκος
9. Ξέρω Πως Θα ‘ρθεις
10. Πατώματα | Συμμετέχει ο Γιάννης Πάριος
11. Εμένα
12. Τα Καλοκαίρια

Μαζί,
Το βιβλίο «Καραμανλής – Ο φίλος» του Τάκη Λαμπρία. Μια σημαντική εκδοτική προσφορά για τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή!

 

Από τους διαξιφισμούς του με τον Κίσινγκερ έως τα κόλπα του στο τάβλι, τη μονομαχία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου έως την απόλαυση της μοναξιάς του, το νόημα των «σιβυλλικών» του φράσεων έως την αιτιολογία των δακρύων του, την επιβολή του στις διεθνείς προσωπικότητες και την αδυναμία του στους ανθρώπους της Τέχνης ο επί 30 χρόνια συνεργάτης του, Τάκης Λαμπρίας ζωγραφίζει το πορτρέτο του μεγάλου ηγέτη που τον τίμησε με τη φιλία του.

Με φόντο τις δραματικές, συχνά εξωφρενικές εξελίξεις, η προσωπογραφία του φίλου Καραμανλή ρίχνει φως σε απόκρυφα επεισόδια της δημόσιας ζωής, όπου μαζί με τις σκοτεινές συνυπάρχουν και οι ιλαρές αποχρώσεις.

Ένα πλήθος, διάσημων και μη, πρωταγωνιστών της διεθνούς και της ελληνικής πολιτικής ζωής ξεπροβάλλει από τα παρασκήνια με επίκεντρο τον ηγέτη.

Επίσης,

Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ σας πάνε θέατρο! ΔΩΡΟ 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός* για τις θεατρικές παραστάσεις «Μπαμπά μη ξαναπεθάνεις Παρασκευή» και «Εκκλησιάζουσες» που σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας


1. «Εκκλησιάζουσες»: Μετά την μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της καλοκαιρινής sold out περιοδείας της παράστασης «Εκκλησιάζουσες» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, αποφασίστηκε η συνέχεια της παρουσίας της για απόλυτα περιορισμένες παραστάσεις σε μία από τις πιο σημαντικές αθηναϊκές σκηνές, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». 400 π.Χ. Αθήνα. Ο Αριστοφάνης γράφει ένα από τα σημαντικότερα έργα του. Μία από τις εμβληματικότερες πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μία κωμωδία που φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες. Που τολμάει να «εκθέσει» και να εκθειάσει την δημοκρατία, προπαγανδίζοντας κατ’ ουσίαν την ίδια της τη δύναμη ως ταυτόχρονη αδυναμία της και ανάποδα. Ο Αριστοφάνης προτείνει την ισότητα, εξαίρει τη δημοκρατία, προλαβαίνει το φεμινιστικό κίνημα κατά κάτι αιώνες, στήνει ένα σχεδόν αστυνομικό σκηνικό με παρασκηνιακές δράσεις και επιβεβαιώνει ότι το χιούμορ και η κωμωδία είναι άρρηκτα δεμένα με την ευφυΐα, με τον πολιτισμό, με την εξέλιξη, με το ίδιο το dna των αρχαίων ελληνικών πόλεων. Αυτές τις Εκκλησιάζουσες, τις αρχαίες μα τόσο μοντέρνες, τις πολιτικοποιημένες μα τόσο αθώες, τις ατίθασες, τις ανέμελες, τις δυνατές, τις προφητικές… παρουσίασε και υπενθύμισε στο θεατρικό κοινό ο Αλέξανδρος Ρήγας σε μία μεγάλη και απόλυτα επιτυχημένη περιοδεία το καλοκαίρι του 2018 και συνεχίζει για περιορισμένες παραστάσεις στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Διανομή: Πραξαγόρας: Αντώνης Λουδάρος, Βλέπυρος: Μελέτης Ηλίας, Ευφροσύνη: Δημήτρης Σταρόβας, Μελπομένη: Σοφία Μουτίδου, Κέφαλος: Ησαΐας Ματιάμπα, Χρέμης: Χάρης Γρηγορόπουλος, Φιλόδωρος: Ιβάν Σβιτάιλο, Πασιφάη: Γιάννης Κρητικός, Μοσκόρφω: Τάκης Βαμβακίδης, Αγλαΐα: Κωνσταντίνος Ζαμπάρας, Νεοκλής: Θανάσης Πατριαρχέας. Στον ρόλο του «Έλληνα» ο Αλέξανδρος Ρήγας

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα 29 Οκτωβρίου    ώρα έναρξης 21:00
Τρίτη      30 Οκτωβρίου    ώρα έναρξης 21:00
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου     ώρα έναρξης 21:00
Τρίτη 6 Νοεμβρίου     ώρα έναρξης 21:00

*Το κουπόνι ισχύει για όλες τις μέρες των παραστάσεων, για τα εισιτήρια των θεωρείων που έχουν τιμή 20€

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ανά ζώνη:
ΖΩΝΗ Α - VIP:   50ΕΥΡΩ
ΖΩΝΗ Β:            35ΕΥΡΩ
ΖΩΝΗ Γ:            30ΕΥΡΩ
ΖΩΝΗ Δ:            25ΕΥΡΩ
ΠΛΑΙΝΕΣ:         15ΕΥΡΩ
ΘΕΩΡΕΙΟ:         20ΕΥΡΩ

«Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλέφωνο: 212 254 0300

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

2. «Μπαμπά μη ξαναπεθάνεις Παρασκευή»

Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες της σύγχρονης Αθήνας, συνεχίζει και αυτό το χειμώνα στο θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης, με έναν θίασο που αποτελείται από τους πρωταγωνιστές που συνετέλεσαν στον μύθο της συγκεκριμένης παράστασης σε παλαιότερα ανεβάσματά της, αλλά και από νέους πρωταγωνιστές με αποδεδειγμένη καλλιτεχνική αξία και αγάπη από το κοινό. Όλοι μαζί, μας εγγυώνται μία απολαυστική βραδιά με άφθονο γέλιο και διασκέδαση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ - ΡΙΑΛΤΟ, Κυψέλης 54, Τηλέφωνο 2114107764

*Το κουπόνι ισχύει για όλες τις ώρες και όλες τις μέρες των παραστάσεων, από 25 Οκτωβρίου ως και 31 Δεκεμβρίου, 2018. Αγοράζετε 2 εισιτήρια της παράστασης στην τιμή των €20.


Μαζί,
Η αγαπημένη σειρά των παιδιών σε DVD: ΧΕΛΩΝΟΝΙΝΤΖΑΚΙΑ

Η 4η σεζόν είναι ΕΔΩ! Μετά τη συνάντησή τους με τον νέο σύμμαχο, τον Fugitoid, τα χελωνονιντζάκια Leonardo, Donatello, Raphael και Μichelangelo , η Έιπρηλ και ο Κέισι ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο για να σταματήσουν τους Triceratons από τη συλλογή όλων των μερών της γεννήτριας της μαύρης τρύπας. Ετοιμαστείτε να διασκεδάσετε με τις απίθανες περιπέτειες των πιο αστείων και φοβερών ninja!

Και μόνο με την απλή έκδοση των 2€
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα από τον James Patterson ή ένα βιβλίο από τη σειρά «Μικρά Αριστουργήματα», για να επιλέξετε

Επιλέξτε ένα από τα συναρπαστικά Best Seller του James Patterson, του Νο1 συγγραφέα σε πωλήσεις στον κόσμο, και ζήστε τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες με τις εκπληκτικές ιστορίες από τη σειρά «Γυναικεία Λέσχη Φόνων» ή ένα αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας από τους μεγάλους κλασσικούς συγγραφείς