Εκεί που όλοι προεξοφλούσαν την ολοκλήρωση του deal ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού Action24, Διονύση Παναγιωτάκη, και τους Τσέχους ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ, στην κυριολεξία στο παρά πέντε της υπογραφής για τη μεταβίβαση μέρους των μετοχών σε κυπριακή εταιρεία το deal χάλασε, χωρίς κανείς να γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ένθετο Secrret, εκείνο που προκύπτει και από τις δύο πλευρές είναι ότι, παρά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχει καμία απολύτως κρίση στις σχέσεις των δύο εταιρειών.

Απεναντίας, οι λόγοι για τους οποίους δεν επήλθε η συμφωνία φαίνεται να είναι αμιγώς «τυπικοί» και έχουν να κάνουν κυρίως με το γεγονός ότι συναποφασίστηκε ότι θα ήταν λάθος να υπάρξει αλλαγή της φυσιογνωμίας του καναλιού. Υστερα από αυτή την εξέλιξη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μεν ιδιοκτήτης του Action24, Διονύσης Παναγιωτάκης, προσανατολίζεται στην περαιτέρω ενίσχυση του καναλιού, κάτι που είχε αποφασίσει να κάνει και πριν από την έναρξη των συζητήσεων για την πώληση του καναλιού του, οι δε Τσέχοι ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ δείχνουν να εξετάζουν σοβαρά το να διεκδικήσουν τη μία από τις δύο τηλεοπτικές συχνότητες που θα προκηρυχθούν από το ΕΣΡ μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Κάποιοι, μάλιστα, θεωρούν ότι βασικός λόγος για το ναυάγιο με το Action24 έχει να κάνει με το γεγονός ότι, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, εκ των πραγμάτων, επανεκκινεί η διαδικασία για τις δύο «ορφανές» τηλεοπτικές συχνότητες. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αναζητά επιχειρηματικό σχήμα που θα κατέλθει στη διαδικασία, εφόσον προκηρυχθούν οι δύο άδειες, η περίπτωση του ΟΠΑΠ φαντάζει ιδανική. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, προς την κατεύθυνση αυτή λέγεται ότι ασκεί πιέσεις ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης (φωτ. αρ.), ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις τόσο με τους Τσέχους ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ όσο και με τους εν Ελλάδι μετόχους Δημήτρη Μελισσανίδη και Δημήτρη Κοπελούζο.

Εν κατακλείδι, στην περίπτωση που τα αφεντικά του ΟΠΑΠ αποφασίσουν να εμπλακούν στα τηλεοπτικά δρώμενα, αυτό θα εκδηλωθεί από τη στιγμή που το ΕΣΡ ξεκινήσει την διαδικασία για τις δύο αδιάθετες άδειες