Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι συζητήσεις ανάμεσα στο πρακτορείο διανομής «Αργος» και τις εκδοτικές επιχειρήσεις αναφορικά με τη νέα εμπορική πολιτική που είχε αποφασίσει η επιχείρηση της διανομής Τύπου.

Το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», που προκάλεσε την επιστολή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το άρθρο του εκδότη της «Δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη, συγκροτούν το παζλ του αδιεξόδου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η διοίκηση του «Αργους» με συνοπτικές διαδικασίες κλήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου σύμφωνα με πληροφορίες του Secret, να παρέχει εξηγήσεις για την απόφαση να προχωρήσει σε αλλαγές που σχετίζονται με την εμπορική πολιτική.

Παράλληλα, τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Εφημερίδα των Συντακτών» κοινοποιήθηκαν από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, με την επισήμανση να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα εναντίον του πρακτορείου διανομής. Με δεδομένες τις αντιδράσεις, θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι δυσκολεύει η υλοποίηση της στρατηγικής που είχε χαράξει η διοίκηση του «Αργους», ενώ ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες για το διαφαινόμενο αδιέξοδο στον χώρο της διανομής.

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, θεωρείται σχεδόν απίθανο το μοναδικό πρακτορείο να αντέξει υπό τις επικρατούσες συνθήκες. Ηδη άλλωστε οι περισσότεροι υποπράκτορες παραδίδουν τα κλειδιά, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στα απαραίτητα. Οι πιθανότητες να υπάρξει άμεσο πρόβλημα στη διανομή των εφημερίδων είναι πολλές, κάτι που κανείς δεν έχει λάβει σοβαρά υπόψη.

Ωστόσο, από τη στιγμή που οι εκδότες αποφάσισαν να αντιδράσουν στη βιωσιμότητα του πρακτορείου, είναι βέβαιο ότι έχουν επεξεργαστεί και εναλλακτικό σχέδιο διανομής των εντύπων. Αλλωστε, αυτό είναι κάτι που έχει πέσει κατ’ επανάληψη στο τραπέζι από τους εκδότες Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννη Φιλιππάκη, στις συναντήσεις που είχαν με τους κυρίους Παππά και Κρέτσο.

Ο τελευταίος δείχνει να έχει έτοιμη τη λύση για τη διανομή των εφημερίδων μέσω του δικτύου των ΕΛ.ΤΑ.