Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε μια συνέντευξη – ποταμό, στη Γιάννα Παπαδάκου, αποκαλύπτει σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας, όπως το καλοκαίρι του 2015, το δημοψήφισμα και τα πρόσωπα της εποχής εκείνης. Δεν διστάζει να ανοίξει τα χαρτιά του για τις πολιτικές εξελίξεις που δρομολογούνται την επόμενη χρονιά.

Αναφέρεται στις εκλογές αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη στάση του κυβερνητικού εταίρου, καθώς και την περίπτωση να συμβεί, ή, όχι το «ατύχημα» να πέσει η κυβέρνηση. Εκφράζει τις δικές του εκτιμήσεις για την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών, ενώ για πρώτη φορά αποκαλύπτει τι ακριβώς έγινε με την περίφημη εισβολή του Ρουβίκωνα στο Προαύλιο της Βουλής και ποιοι βρίσκονταν πίσω από ότι συνέβη.


Ο κ. Βούτσης αποκαλύπτει συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το φάκελο της Κύπρου που είχε μείνει στο σκοτάδι και άνοιξε μετά από 43 ολόκληρα χρόνια.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, δίνει το στίγμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, εκτιμώντας ότι δεν θα έπρεπε να διεκδικηθούν, όσο ήμασταν στα Μνημόνια, ως αντίβαρο των υποχρεώσεων των δανειστών.
Για τον κ. Βούτση μιλάνε κοινοβουλευτικοί συντάκτες.