Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του Secret που αποκάλυπτε ότι ο Γ. Φιλιππάκης, πρόεδρος του Δ.Σ. της εκδοτικής εταιρείας Δημοκρατικός Τύπος, μπαίνει σε περιπέτειες, καθώς πλέον και επισήμως απώλεσε το δικαίωμα χρήσης του σήματος της «Espresso», το οποίο ανήκε στην κυπριακή εταιρεία ΙΒΕΤΤ, συμφερόντων του φυγόδικου Π. Κυριακίδη.

Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση της εφημερίδας είναι στον αέρα. Με ανακοίνωσή της, μάλιστα, η εταιρεία Δημοκρατικός Τύπος επιβεβαίωσε ότι η αρμόδια Επιτροπή Σημάτων ενέκρινε την κατοχύρωση σήματος με τον διακριτικό τίτλο «Espresso» σε τρίτο φυσικό πρόσωπο, ωστόσο χαρακτήρισε την απόφαση πρωτοφανή και προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ισχυριζόμενη ότι παραμένει νόμιμος κάτοχος, νομεύς του τίτλου και εκδότης της εφημερίδας με το αντίστοιχο σήμα. Είναι, όμως, αυτή η αλήθεια; Δυστυχώς για τον κ. Φιλιππάκη, η απάντηση είναι «όχι». Αν ανατρέξει κανείς στον σχετικό πίνακα κατοχύρωσης και, συνεπώς, προστασίας σημάτων του υπουργείου Εμπορίου, θα διαπιστώσει ξεκάθαρα ότι τόσο το σήμα «Espresso» όσο και τα σήματα «Espresso της Κυριακής» και «Κυριακάτικη Espresso» δεν ανήκουν στη Δημοκρατικός Τύπος, αλλά στη κυπριακή εταιρεία IBETT.

Οπως είχε αποκαλύψει το «Secret», ο φυγόδικος απατεώνας Κυριακίδης, με τον οποίο ο κ. Φιλιππάκης συνυπήρξε στο Δ.Σ. της εταιρείας Ημερήσιος Τύπος για διάστημα αρκετών μηνών, είχε παραχωρήσει τη χρήση του συγκεκριμένου σήματος στην εταιρεία Δημοκρατικός Τύπος από την κυπριακή IBEΤT με αντίτιμο 540.000 ευρώ και διάρκεια μέχρι το 2022. Μάλιστα, η σύνταξη του ιδιωτικού συμφωνητικού είχε γίνει μόλις λίγες ημέρες πριν από την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων από τη Νέα Proton Bank (με βασικό μέτοχο το Δημόσιο) κατά της εταιρείας ΝΕΠ Εκδόσεις του φυγόδικου Κυριακίδη. Το 2016, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κύπρου, η εταιρεία ΙΒΕΤΤ, η οποία κατείχε τον τίτλο, λύθηκε, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον σε ισχύ το συμφωνητικό.

Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2018 έληξε και η προστασία του σήματος και, όπως είναι φυσικό, ο φυγόδικος επιχειρηματίας δεν μπορούσε να προσέλθει ούτε ως φυσικό πρόσωπο ούτε ως διευθυντής της λυθείσας εταιρείας για να το κατοχυρώσει εκ νέου. Αυτό, ωστόσο, που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια. Εκεί είναι προφανές ότι θα προσκομισθούν όλα τα έγραφα που αποδεικνύουν την παραχώρηση χρήσης από τον φυγόδικο επιχειρηματία, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να κληθεί και ο ίδιος ο Π. Κυριακίδης για να φωτίσει την υπόθεση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο τελευταίος καταζητείται για σοβαρά κακουργήματα και κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται. Εκτός εάν ο κ. Φιλιππάκης κάνει τελικά την έκπληξη...