Υπηρετεί 26 χρόνια το ραδιόφωνο και παραµένει πιστός σε αυτό.

Το αγαπά και φροντίζει πάντα να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Φέτος κάνει «Πρωινή πτήση» στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1, καθηµερινά 5 µε 6 το πρωί, ενώ τον ακούµε και το Σαββατοκύριακο 6-9 π.µ. Εχει αφοσιωθεί στην ενηµέρωση, όµως τη δεκαετία του ’90 έκανε ακόµα και περιγραφές ποδοσφαιρικών αγώνων. Γιατί, όταν θέλει ο Τηλέµαχος Σαντοριναίος, όλα τα µπορεί.

Ακόµα και να ξυπνά στις 3 το πρωί. «Ποτέ δεν είναι εύκολο, ωστόσο είναι κάτι που το κάνω πολύ ευκολότερα από τη µεγάλη πλειονότητα των ραδιοφωνικών δηµοσιογράφων, επειδή γίνεται πολλές δεκαετίες. Το δυσκολότερο ίσως είναι να το κάνεις αυτό 7 ηµέρες την εβδοµάδα, καθώς η “Πρωινή πτήση” απογειώνεται και το Σαββατοκύριακο 6-9 και έχω το βίτσιο να µην είναι ποτέ κονσέρβα», εξηγεί στο «Secret».

«Το πρωί µπορώ να λειτουργήσω καλύτερα. Θέλω να είµαι στο µικρόφωνο και να βλέπω το φως της ανατολής», δηλώνει, ωστόσο υπάρχουν και φορές που ξυπνά... στραβά. «Συµβαίνει κι αυτό, είτε γιατί έπρεπε να διαχειριστώ κάποιο έκτακτο γεγονός, που µπορούσε να είναι η ασθένεια ενός δικού µου ανθρώπου, είτε, σε πολύ καλύτερη περίπτωση, λόγω µιας νυχτερινής εξόδου, η οποία δεν µου έδωσε τη δυνατότητα να κοιµηθώ όσο θα έπρεπε. Αυτό βέβαια αλλάζει µε έναν, θα έλεγα, µαγικό τρόπο, το πρώτο κιόλας λεπτό που θα βρεθώ στο µικρόφωνο», εξηγεί.

Τι µαθαίνουµε στην «Πρωινή πτήση»; Οσα έγιναν τη νύχτα και αυτά που µας περιµένουν τη µέρα που έρχεται. Σηµαντική παράµετρος στην ενηµέρωση της ραδιοφωνικής παρέας είναι και η συµµετοχή των ακροατών στο ρεπορτάζ.

«Οι ακροατές είναι ένα πολύ σηµαντικό κοµµάτι στη ζωή µου. Μέσω του Facebook, είµαστε µαζί ολόκληρη τη µέρα. Επικοινωνούµε εκτός αέρα, µοιράζονται µαζί µου και χαρές και λύπες», παραδέχεται. Πιστεύει πως ο κόσµος στα χρόνια του Μνηµονίου έχει στραφεί περισσότερο στην ενηµέρωση; «Πιστεύω ότι έχει στραφεί περισσότερο στο να ανακαλύψει ποια ενηµέρωση είναι ανεξάρτητη και ακηδεµόνευτη. Οπως και να έχει, ο κόσµος δεν µπορεί να είναι και συνέχεια στην “τσίτα” και τη “µαυρίλα” όσων ζήσαµε και ζούµε ακόµη. Ψάχνει να ξεφύγει όσο µπορεί και αυτό επιδιώκουµε στην “Πρωινή πτήση”», εξηγεί.

Οσο για την κατάσταση της Ελλάδας, τη βλέπει µε αισιοδοξία: «Είµαι συγκρατηµένα αισιόδοξος, θα έλεγα, και αυτό δεν οφείλεται στην πολιτική διαχείριση και τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά στο γεγονός ότι πιστεύω στο DNA του Ελληνα». Στο στούντιο θα ήθελε να είχε πολλά πολιτικά πρόσωπα, όπως «τον Κωνσταντίνο Καραµανλή, για να τον ρωτήσω πώς κατάφερε µια διαλυµένη χώρα να τη στήσει στα πόδια της και να την εντάξει στην Ε.Ε. Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για να υποδείξει την πολιτική που χρειάζεται προκειµένου η πατρίδα να βρει τον σίγουρο δρόµο της. Και τον Ανδρέα Παπανδρέου, για να αποκαλύψει τον τρόπο µε τον οποίο µπορούσε να κερδίζει την τυφλή εµπιστοσύνη του πολίτη», δηλώνει.

Η ΚΛΩΤΣΙΑ.

Αν τον έχει εκνευρίσει κανείς στον αέρα; Φυσικά! «Το χειρότερο πάντως µου είχε συµβεί το 2004, προεκλογικά, όταν κάποιος µε κλώτσησε κάτω από το τραπέζι προκειµένου να µην επιµείνω σε ερώτηση. Φυσικά από τότε δεν έχει θέση σε εκποµπή µου». Τι δεν θα έκανε ποτέ στο ραδιόφωνο, ακόµα και αν η πρόταση ήταν άκρως δελεαστική; «∆εν θα έµενα και δεν θα πήγαινα σε ένα ραδιόφωνο που θα ήταν κόντρα σε όσα η συνείδησή µου υπαγορεύει. Εδώ, στα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” και την “Πρωινή πτήση”, έχουµε το προνόµιο να λέµε τη γνώµη µας χωρίς την παραµικρή παρέµβαση, µε αποτέλεσµα ολοένα και περισσότεροι ακροατές να µας επιλέγουν».

Οσο για το πότε θα έχουµε εκλογές, µε χιούµορ λέει: «Πιστεύω -για να χαριτολογήσω κιόλας- ότι, αν ήταν στο χέρι τους και δεν ήταν συνταγµατικά κατοχυρωµένο ότι εκλογές πρέπει να γίνουν το αργότερο τον Οκτώβριο του 2019, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα έστηναν ποτέ κάλπες.. .».