Απόλυτα εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση και δη το Μέγαρο Μαξίμου με φόντο τα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ. Η νέα διοίκηση υπό τον Γιάννη Δρόσο προχωρά ήδη στο εκτελεστικό μέρος των ανακατατάξεων στις διευθύνσεις του Ραδιομεγάρου, γεγονός που επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση στους κόλπους του στελεχιακού δυναμικού. Οπως γίνεται αντιληπτό, το μεγαλύτερο «μπάχαλο» παρατηρείται στον ενημερωτικό τομέα, όπου με φόντο τα μηνύματα εναλλαγής στην εξουσία η κατάσταση τείνει να βρεθεί εκτός ελέγχου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, αν και έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την έξοδο του Βασίλη Ταλαμάγκα, ακόμη δεν έχει οριστεί νέος εντεταλμένος σύμβουλος, γεγονός που, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τα σχετικά παρασκήνια, οφείλεται στο παιχνίδι ισορροπιών μεταξύ Νίκου Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλου. Βλέπετε, ο πρώτος δεν έχει εγκρίνει ακόμη την τοποθέτηση του Νίκου Μερτζάνη στο εν λόγω πόστο, καθώς ο τελευταίος θεωρείται ξεκάθαρα φίλα προσκείμενος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Πάντως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονα πως ίσως η χρυσή τομή να βρεθεί στο πρόσωπο του Σεραφείμ Κοτρώτσου.

Την ίδια ώρα, τα απογοητευτικά νούμερα του δελτίου ειδήσεων προκαλούν επιπρόσθετους πονοκεφάλους στο στενό σύστημα Τσίπρα, δεδομένης της παρούσας ρευστής πολιτικής περιόδου και ενόψει προεκλογικής χρονιάς. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από την έντονη κριτική που ασκείται στο πρόσωπο του διευθυντή Ενημέρωσης, Νίκου Τσούτσια, στο στόχαστρο μπαίνει και η παρουσιάστρια του καθημερινού κεντρικού δελτίου, Δώρα Αναγνωστοπούλου, γεγονός που πιθανώς να δρομολογήσει εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα ακόμη και με την είσοδο του νέου έτους.