Την ξεκάθαρη γεφύρωση του χάσματος που είχε δημιουργηθεί τους προηγούμενους μήνες μεταξύ της κυβέρνησης και του Ιβάν Σαββίδη σηματοδοτεί -εκτός των άλλων- η γραμμή που ακολουθεί πλέον το νεοσύστατο Open στον ενημερωτικό τομέα, ιδιαίτερα μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού και την Ελλη Στάη, που ήρθε επί της ουσίας ως επιστέγασμα της νέας πραγματικότητας.

Βλέπετε, είναι σαφές ότι σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν παρατηρείται, δίχως αμφιβολία, μια εμφανής στροφή σε πιο φιλοκυβερνητικά μονοπάτια ή, έστω, στην άσκηση μιας πιο προσεκτικής κριτικής έναντι των κυβερνώντων σε αυτήν τη δύσκολη για τον Αλέξη Τσίπρα συγκυρία.

Το γεγονός αυτό συνιστά, όπως λένε οι γνωρίζοντες τα σχετικά παρασκήνια, αποτέλεσμα των πρόσφατων επισκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου τόσο του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ όσο και του διευθύνοντος συμβούλου και του γενικού διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Open, Τζώνη Καλημέρη και Δημήτρη Μιχαλέλη, αντίστοιχα.

Οπως είχε αποκαλύψει το Secret, οι δύο τελευταίοι είχαν πολύωρη συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο. Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιβάν Σαββίδης ήταν μεταξύ των επιχειρηματιών που «φωτογραφήθηκαν» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή την περασμένη Δευτέρα ως ευνοούμενοι της κυβερνητικής πλευράς.