Το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος, ιδιοκτήτριας εταιρείας του πάλαι ποτέ Μεγάλου Καναλιού. Οι τράπεζες που παρακολουθούν από κοντά τη συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αποκλείουν το όλο θέμα να έχει ολοκληρωθεί ακόμα και μέσα στον Μάρτιο.

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες, τόσο οι τραπεζίτες όσο και η Grant Thornton διαπιστώνουν ραγδαία αύξηση του ενδιαφέροντος πρώτιστα για την ταινιοθήκη και το σήμα του Mega και δευτερευόντως για τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία, που πρόκειται να βγουν σε πλειστηριασμό.

Οπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στη στήλη, το πιο ζωηρό ενδιαφέρον προέρχεται από τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Open, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος επενδύει πάρα πολλά στην απόκτηση του Mega. Απολύτως λογικό, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα ενίσχυε κατά πολύ το τηλεοπτικό προϊόν του, που μέχρι και σήμερα κινείται σε χαμηλά επίπεδα τηλεθέασης, εξέλιξη που, εκ των πραγμάτων, προβληματίζει τον ομογενή επιχειρηματία.

Παράλληλα με το έντονο ενδιαφέρον του κ. Σαββίδη, πληροφορίες θέλουν και τον μεγαλομέτοχο των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star, Γιάννη Βαρδινογιάννη, να έχει λάβει οριστική απόφαση, προκειμένου να διεκδικήσει την ταινιοθήκη και το σ ήμα του πρώην Μεγάλου Καναλιού.

Μάλιστα, ο Τζίγγερ, που γνωρίζει από πρώτο χέρι το συγκεκριμένο προϊόν, θεωρεί ότι, στην περίπτωση που καταφέρει να αποκτήσει την ταινιοθήκη του Mega, θα μπορέσει να ενισχύσει περαιτέρω τα δύο κανάλια που ήδη διαθέτει.

Ως γνωστόν, την πρόθεσή του να συμμετάσχει στη διαδικασία πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος έχει εκφράσει και ο εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης, ο οποίος έχει καταθέσει φάκελο στο ΕΣΡ, διεκδικώντας τη μία από τις δύο «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες. Το γεγονός ότι στην κούρσα μέχρι στιγμής έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν τρεις επιχειρηματίες καταδεικνύει ότι όχι μόνο υπάρχει (τελικώς) ενδιαφέρον για το Mega, αλλά και ότι ο ανταγωνισμός στη διαδικασία του πλειστηριασμού θα είναι πολύ μεγάλος.