Μια νέα μεγάλη κίνηση ετοιμάζεται, όπως πληροφορείται το Secret, στo χώρο των τηλεοπτικών σταθμών, κατά το πρότυπο της συνεργασίας Star και Alpha, οι οποίοι ως γνωστόν έχουν κοινό μέτοχο. Αυτή τη φορά δεν θα υπάρχει κοινός μέτοχος, αλλά διαφορετικοί.

Το μοντέλο αυτό φαίνεται να λειτουργεί σε επίπεδο οικονομιών κλίμακας για τον Alpha και το Star που το εφαρμόζουν, αλλά έχουν βάλει και στο παιχνίδι το ΕΣΡ μετά τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών σωματείων των εργαζομένων.

Υπολογίζεται ότι το εγχείρημα, αν δεν προκύψει ζήτημα, θα ολοκληρωθεί εντός τριμήνου, με βέβαιη τη συμμετοχή δύο επιχειρηματιών και πιθανώς και τρίτου. Οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να έχουμε και την επισημοποίηση του επιχειρηματικού αρραβώνα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το deal ενθαρρύνεται, και μάλιστα ζωηρά, από δύο μεγάλες συστημικές τράπεζες. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα να ενώσουν δυνάμεις στο τηλεοπτικό τοπίο και άλλοι επιχειρηματίες, εκτός από τους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Δημήτρη Κοντομηνά, καταδεικνύει τη λογική με την οποία δρουν (και αντιδρούν) οι ασχολούμενοι με την τηλεόραση.