Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον τηλεοπτικό σταθμό Open του Ιβάν Σαββίδη βρίσκεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Secret, ο εκδότης της εφημερίδας «Documento», Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα.

Οπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν, η σχετική κουβέντα έχει ξεκινήσει πριν από περίπου έναν μήνα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προγράμματος που έχει αποφασίσει ο ιδιοκτήτης του Open. Μάλιστα, οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και απλώς απομένουν τα τυπικά για την ανακοίνωση της συνεργασίας. Με βάση τα όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης αναμένεται να έχει διπλό ρόλο στο κανάλι του κ. Σαββίδη.

Συγκεκριμένα, ο εκδότης της εφημερίδας «Documento», εκτός από την παρουσίαση μιας εβδομαδιαίας, αποκαλυπτικής (σ.σ.: με πολλά στοιχεία έρευνας) εκπομπής, αναμένεται να έχει και καθημερινή παρουσία στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού, που παρουσιάζει η έμπειρη Ελλη Στάη.

Οπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η συμφωνία έχει επέλθει ανάμεσα στις δύο πλευρές και απλώς απομένουν τα τυπικά για να ανακοινωθεί. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η προσθήκη του Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί προσωπική επιλογή του Ιβάν Σαββίδη, που έχει κάθε λόγο να θέλει, ενόψει των εκλογών, να ενισχύσει (και) το ενημερωτικό προφίλ του καναλιού. Ανεξάρτητα πάντως από τα παραπάνω, το γεγονός ότι το Οpen εντάσσει στο δυναμικό του έναν δημοσιογράφο που διατηρεί (και δεν το κρύβει) εξαιρετικές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα ενισχύει τις πληροφορίες που θέλουν τον Ιβάν Σαββίδη να στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να αναφερθεί ότι στο Οpen έχει προσληφθεί για σχόλιο στο δελτίο ειδήσεων και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαναγιώτου.