Είναι γνωστό ότι στη Βουλή πέρασε διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους δημοσιογράφους και διοικητικούς. Προς στιγμήν, συμβασιούχοι δημοσιογράφοι πανηγύρισαν την επικείμενη μετατροπή των συμβάσεων.

Φαίνεται, όμως, ότι δεν ήταν αυτό ακριβώς στο μυαλό του κ. Μιχάλη Ψύλου, επικεφαλής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αλλά και της κυβέρνησης, που δείχνουν να έχουν άλλα σχέδια. Όπως γράφει το Secret, ήδη τα όργανα άρχισαν.

Ο επικεφαλής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων πέταξε έξω από τις μονιμοποιήσεις τους ανταποκριτές εξωτερικού, με τους Δημήτρη Δημητρακούδη, Μαρία Αρώνη, Ολυμπία Τσίπηρα, Θεόδωρο Ανδρεάδη-Συγγελάκη και Αριστείδη Βικέτο να στέλνουν επιστολή διαμαρτυρίας τόσο στον επικεφαλής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων όσο και στην ΕΣΗΕΑ, καθώς ο κ. Ψύλος τούς ζήτησε να υπογράψουν νέες συμβάσεις με… μπλοκάκι.

Οι πληροφορίες λένε, όμως, ότι το σχέδιο Ψύλου και κυβέρνησης για να κάνουν ρουσφέτια και να μονιμοποιήσουν επιλεκτικά τα δικά τους παιδιά κρύβεται αλλού. Συγκεκριμένα, ο φόβος είναι ότι θα προκηρυχθούν οι θέσεις «φωτογραφικά» και ένα κομμάτι των σημερινών εργαζομένων θα μείνει εκτός. Ετσι, και τα ρουσφέτια θα γίνουν και το επιχείρημα θα είναι: «Εμείς θέλαμε, αλλά έπρεπε να κάνουμε και την προβλεπόμενη διαδικασία».