Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά πλέον στην ΕΡΤ, με φόντο την ανησυχία που έχει σκορπίσει στο Μέγαρο Μαξίμου η διατήρηση της κρατικής τηλεόρασης στις τελευταίες θέσεις των τηλεοπτικών μετρήσεων, καθώς και η αδυναμία της να στηρίξει αποτελεσματικά την κυβέρνηση ενόψει των τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων των επόμενων μηνών. Βλέπετε, εκτός των άλλων, οι απογοητευτικές επιδόσεις στο μέτωπο της τηλεθέασης ενισχύουν τη γενικότερη γκρίνια που επικρατεί στο Ραδιομέγαρο εδώ και αρκετούς μήνες, αφού τα «βαριά ονόματα» που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αγία Παρασκευή, όπως οι Κώστας Αρβανίτης και Κατερίνα Ακριβοπούλου, διατυπώνουν σοβαρά παράπονα για το γεγονός της χρονικής μετακίνησης των εκπομπών τους.

Ωστόσο, η απάντηση που λαμβάνουν, εμμέσως πλην σαφώς, από την πλευρά της διοίκησης Δρόσου είναι πως και πριν από την εξέλιξη αυτή τα ίδια και... χειρότερα ήταν τα ποσοστά που συγκέντρωναν. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε άλλο παρά έκπληξη συνιστούν τα «καρφώματα» που έχουν φθάσει στην Ηρώδου Αττικού για τα πεπραγμένα του νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει και πάλι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Νίκο Παππά, ο οποίος κρατά αναγκαστικά πλέον αποστάσεις από τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ, αφού η έντονη κριτική που ασκείται στο πρόσωπό του για τους χειρισμούς του σε όλα τα επίπεδα (και ιδιαιτέρως για το πεδίο των οικονομικών) φαίνεται να έχει επηρεάσει για τα καλά όχι μόνο το στενό περιβάλλον Τσίπρα, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, ο τελευταίος αναμένεται να αναλάβει το επόμενο διάστημα σειρά σχετικών πρωτοβουλιών για να σωθεί ό,τι... σώζεται.