Χοντρό παιχνίδι αναμένεται να γίνει για την περιβόητη ταινιοθήκη του Mega, το οποίο αναμένεται να λάβει και πολιτικές διαστάσεις από τη στιγμή που η Τηλέτυπος, ιδιοκτήτρια του άλλοτε ισχυρού τηλεοπτικού σταθμού, οδηγηθεί σε εκκαθάριση και εκπλειστηριάσουν οι τράπεζες τα περιουσιακά της στοιχεία.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στη σχετική διαδικασία ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν τόσο οι σημερινοί καναλάρχες (πλευρά Βαρδινογιάννη με Star και Alpha, Ιβάν Σαββίδης με Open, ενώ πιο μειωμένο είναι σε αυτήν τουλάχιστον τη φάση το ενδιαφέρον των Θοδωρή Κυριακού και Γιάννη Αλαφούζου με ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ, αντίστοιχα), όσο και η Alter Ego του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη, μοναδικού υποψηφίου για μία εκ των δύο «ορφανών» τηλεοπτικών συχνοτήτων.

Ωστόσο, όπως γράφει το Secret, η μεγάλη έκπληξη έρχεται από τη διαρροή του ενδιαφέροντος της ΕΡΤ για την ταινιοθήκη του Mega, η οποία κάθε άλλο παρά διαψεύδεται από τη διοίκηση Δρόσου και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής των Νίκου Παππά και Λευτέρη Κρέτσου. Το γεγονός αυτό έχει ήδη προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στους κόλπους της αντιπολίτευσης, η οποία ακονίζει τα μαχαίρια της για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Βλέπετε, τα οικονομικά ανοίγματα της κρατικής τηλεόρασης επί εποχής Παππά είναι αν μη τι άλλο προκλητικά για την παρούσα οικονομική συγκυρία (αθλητικά προγράμματα, εξωτερικές παραγωγές κ.ά.), χωρίς μάλιστα να συνοδεύονται από αντίστοιχα οφέλη σε επίπεδο απορρόφησης διαφημιστικών εσόδων και τηλεθέασης.

Ως εκ τούτου, άλλο ένα... παράτολμο οικονομικό εγχείρημα για το σημαντικότερο τηλεοπτικό «μήλον της Εριδος» αυτήν τη στιγμή θα φέρει εκ νέου σε δύσκολη θέση τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα. Πολλώ δε μάλλον αν απασφαλίσει εκ νέου η εσωκομματική αντιπολίτευση, στο στόχαστρο της οποίας βρίσκεται εδώ και καιρό ο Νίκος Παππάς.