Διάλεξη με τίτλο «Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από τα newsrooms και τους επαγγελματίες δημοσιογράφους» διοργανώνει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία».

Η Ελένη Νάτση, Marketing and Communications manager με εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες, θα μιλήσει στους φοιτητές -και όχι μόνο- του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 20.00.

Στο πλαίσιο της διάλεξης, θα γίνει εκτενής αναφορά στη  χρήση και στα αποτελέσματα της τεχνητής νοημοσύνης από διεθνή Μέσα και πρακτορεία. Από τον επίγονο των fake news, τα "deepfake news", μέχρι και το AI bias και πώς αυτό δημιουργείται, η διάλεξη της Ελ. Νάτση θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις που παρουσιάζει  η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για το μέλλον της δημοσιογραφίας, αλλά και την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας, μέσα από μία διαδραστική συζήτηση με τους φοιτητές και τη διδάσκουσα Σοφία Ιορδανίδου.

Η Ελένη Νάτση, ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως  δημοσιογράφος και κειμενογράφος και στη συνέχεια εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας για νέες τεχνολογικές εταιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα είναι υπεύθυνη Επικοινωνίας και Marketing στην τεχνολογική εταιρία Plexscape, που αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις στον τομέα της γεωπληροφορικής.

H διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην Πλατφόρμα Σύγχρονης Επικοινωνίας, στις διαλέξεις επισκεπτών, στον σύνδεσμο:
https://eu1.bbcollab.com/m.jnlp?sid=2015063&username=&password=M.25F240699AAC31D8BE41FB41FE5FDD

Facebook event:

https://www.facebook.com/events/405241386945243/