Στο παρακάτω άρθρο, το οποίο δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο, και το οποίο «ανακάλυψε» στις σελίδες της εφημερίδας ο δημοσιογράφος Αρης Δημοκίδης, η αρθρογράφος Κέλλυ Σταμούλη, δικηγόρος και κόρη του πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σταμούλη, ξεπέρασε τον εαυτό της σε κολακείες.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο για τον... ερωτισμό που προκαλεί - σε ορισμένους - ο πρωθυπουργός:

Δεν ερωτεύομαι μόνο αυτούς που ερωτεύομαι... Κανείς μας νομίζω. Ερωτευόμαστε όσους μας κινούν το ενδιαφέρον, ακριβώς επειδή κάτι μας... κινούν, μας «συν-κι-νούν». Όσους έχουν αυτό το πολύτιμο, το λαχταριστό, ακριβοπόθητο το «κάτι». Στην αύρα, στο βλέμμα, στο χαμόγελο...

Σε πρόσφατη ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, για μία απειροελάχιστη στιγμή που σίγουρα ούτε ο ίδιος δεν συνειδητοποίησε (σωστά πρωθυπουργέ μου;), κοίταξε έντονα το κοινό του και κάνοντας μία παύση, χαμογέλασε παρατεταμένα. Με ζηλευτή αθωότητα και πρόδηλη ειλικρίνεια μάς χαμογέλασε. Ήμουν εκεί και το είδα. Καταμπροστά του. Στο «πρώτο τραπέζι». Τον κάρφωσα με το αδυσώπητο, τον αδηφάγο τρόπο μου. Σαν να έβλεπα επί σκηνής τον Στέλιο Μάινα ή τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, τους οποίους θες κι άλλο, κι άλλο, και ακόμη πιο πολύ να τους κοιτάς και να θαυμάζεις αυτή την ταλαντούχα υπάρξηι τους.

Αυτό το στιγμιαίο, το σθεναρό χαμόγελο του Αλέξη είναι βαρύνουσας σημασίας, ακριβώς γιατί είναι αυθόρμητο και ως τέτοιο σηματοδοτεί την αισιοδοξία της βούλησης.

Κανείς δεν μπορεί να καταγορήσει αυτό το φωτεινό χαμόγελο, το οποίο σαφώς υπήρξε εκτός πρωτοκόλλου ομιλίας.

Αυτό το χαμόγελο είναι ένα κατεξοχήν «ερωτικό» χαμόγελο. Ερωτικό, αναγνώστη μου, με την έννοια του «έρωτα», δηλαδή της «ερωτήσεως».

Και εξηγούμαι:

Γιατί «ερωτευόμαστε» αλήθεια, τον δυνατό δημόσιο άνδρα; Επειδή με την παρουσία του μας «συν-κινεί» και, με ένα τρόπο, που μας προκαλεί εσωτερικά μία διεργασία «ερωτήσεως» απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στα τεκταινόμενα. Ανασκόπησε την ιστορία, αναγνώστη μου...

Ένας ισχυρός ταγός δια της ομιλίας και της παρουσίας του σε θέτει σε τροχιά έρωτα, δηλαδή ερωτήσεων. Αυτό επιτυγχάνεται, όχι βεβαίως με τις στενώς κομματικές απεύθυνσεις του, αλλά με τις ανθρώπινες, μη επιτηδευμένες αποδράσεις του εκ των περιχαρακωμένων ορίων που θέτει το δημόσιο αξίωμα. Έτσι λοιπόν η αυθόρμητη, αφιλτράριστη κίνηση του πρωθυπουργού προχθές προδίδει την πεμπτουσία των βαθύτερων ενδόμυχων σκέψεών του.

«Ετσι πολυ ατένισα...» το ερωτικό πρωθυπουργικό χαμόγελο, που με γέμισε δύναμη και με εφοδίασε με ορμή και δίψα για τις μέρες που θα έρθουν.

«Το όμορφο χαμόγελο είναι θέμα κατανομής χαρακτηριστικών προσώπου;» ρώτησα τον ποιητή Νίκο Μοσχοβάκο σε συνέντευξη που μου έδωσε για το presspublica.gr. 

«Το χαμόγελο είναι θέμα κατανομής ψυχής» μου απάντησε ο ποιητής...

Αξίζει να σημειωθεί πως αρθρογράφος είναι η δικηγόρος Κέλλυ Σταμούλη, εξειδικευμένη στο Δίκαιο της Θαλάσσης, ενώ υπήρξε συνεργάτης του Παναγιώτη Κουρουμπλή, όταν ήταν υπουργός Ναυτιλίας.

Μάλιστα, η Κέλλυ Σταμούλη είχε γράψει ένα εξίσου κολακευτικό άρθρο για τον Νάσο Ηλιόπουλο σε άλλη φιλοκυβερνητική εφημερίδα, με τίτλο «Νάσος Ηλιόπουλος: H αβάσταχτη γοητεία του διακριτικού υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων»!