Αντικειμενικό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει πλέον η εφημερίδα «Δημοκρατία» του εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη, μετά τις απανωτές (δημόσιες) αποδοκιμασίες της Ν.Δ. Μέχρι στιγμής, έχουμε δει πολλά επεισόδια στη βεντέτα ανάμεσα στην Πειραιώς και τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Αφορμή; Το γεγονός ότι το έντυπο, ενώ ισχυρίζεται ότι κινείται στον χώρο της ελληνικής Δεξιάς, επί της ουσίας, σε τακτά χρονικά διαστήματα, δημιουργεί (μόνο) προβλήματα στη Ν.Δ. και προσωπικά στον αρχηγό της, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το γεγονός ότι η Πειραιώς έχει επιλέξει (πλέον) τη στρατηγική της δημόσιας αποδοκιμασίας, εκ των πραγμάτων, έχει προκαλέσει ζημιά στην εφημερίδα, αντίστοιχη με εκείνη που κάνει στη Ν.Δ. το έντυπο. Και αυτό δεν είναι δύσκολο να φανεί. Αρκεί κανείς να συγκρίνει τις φετινές με τις περσινές κυκλοφορίες του εντύπου. Η πτώση είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Ανεξάρτητα, όμως, από τα παραπάνω, στη Ν.Δ. θεωρούν ότι η εφημερίδα του κ. Φιλιππάκη διαδραματίζει ρόλο «δούρειου ίππου» στα δεξιά της παράταξης.

Μάλιστα, ενισχύοντας αυτή την άποψη, επισημαίνουν τη «γραμμή» που ακολουθεί η εφημερίδα έναντι του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., Πάνου Καμμένου, του Τάκη Μπαλτάκου, αλλά και της Χρυσής Αυγής. Πέραν, όμως, αυτών, στελέχη της Πειραιώς επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όσο και με την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου.

Πρόκειται για δύο πρόσωπα που έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη Ν.Δ., ενώ μιλούν απαξιωτικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, αποτελεί κοινό μυστικό για την ηγεσία της Ν.Δ. το γεγονός ότι ο εκδότης της «Δημοκρατίας» διατηρούσε και εξακολουθεί να διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με δύο επιχειρηματίες που βρίσκονται κοντά και στηρίζουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα. Ο λόγος για τους Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες διατηρούν καλές σχέσεις τόσο με το κεντρικό σύστημα του Μαξίμου όσο και με περιφερειακούς παίκτες, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος, αναφερόμενος στο σκάνδαλο της Novartis, το είχε χαρακτηρίσει «το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Πηγή: Secret