Πυρετωδώς ετοιμάζονται στο Open του Ιβάν Σαββίδη για τις κάλπες της 26ης Μαΐου, οπότε και ο νεοσύστατος τηλεοπτικός σταθμός θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά με τον ανταγωνισμό σε μια εκλογική βραδιά. Το μήνυμα που έχει δοθεί στον επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα, Δημήτρη Μιχαλέλη, αλλά και στον διευθύνοντα σύμβουλο, Τζώνη Καλημέρη, από την πλευρά της ιδιοκτησίας είναι πως πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα για το κανάλι τη δεδομένη χρονική συγκυρία, καθώς συνιστά μοναδική ευκαιρία να δοθεί ισχυρό στίγμα στο μέτωπο της ενημέρωσης και να κερδηθεί έδαφος στις προτιμήσεις των τηλεθεατών.

Εξάλλου, όπως έχει γράψει το Secret, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει διαμηνύσει πως η προοπτική που τον ενδιαφέρει άμεσα, όπως βεβαίως και το Μέγαρο Μαξίμου, με το οποίο έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα, είναι η ενίσχυση της επιρροής του Open την περίοδο των εθνικών εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί ήδη ο... κλασικός εκλογικός μαραθώνιος με τη συμμετοχή του συνόλου των παρουσιαστών του ενημερωτικού τομέα (Λίνα Δρούγκα, Αμαλία Κάτζου, Στέλλα Γκαντώνα, Βαγγέλης Γιακουμής, Ιορδάνης Χασαπόπουλος, Γιάννης Σαραντάκος κ.ά.), ενώ η παρουσίαση και η ανάλυση των αποτελεσμάτων θα φέρει για ακόμα μία φορά την υπογραφή της Ελλης Στάη.

Μάλιστα, οι επιδόσεις που θα καταγραφούν εκείνη τη βραδιά θα αποτελέσουν, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, και την πυξίδα για το μέλλον της συνεργασίας της άλλοτε «σιδηράς κυρίας» των ειδήσεων με τον τηλεοπτικό σταθμό, αφού πλέον όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.

Η κυρίαρχη άποψη θέλει τις όποιες σχετικές διεργασίες να «τρέχουν» μετά τις εθνικές κάλπες, αν και ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν οι χαμηλές πτήσεις του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, καθώς και η κάθε άλλο παρά θερμή υποδοχή που επεφύλαξε το τηλεοπτικό κοινό στο «Open Mind», έχουν και συνέχεια με φόντο τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, αλλά και έπειτα από αυτές. Στο μεταξύ, πάντως, η Ελλη Στάη εν μέσω της πασχαλινής περιόδου θα κάνει άλλο ένα μεγάλο διάλειμμα από την παρουσίαση των ειδήσεων του καναλιού της Παιανίας, με τις Λίνα Δρούγκα και Στέλλα Γκαντώνα να την αντικαθιστούν για τις επόμενες ημέρες.