Ως επικεφαλής της προσπάθειας (όπως αποκάλυψε το parapolitika.gr) να μεταβληθεί το Kontra σε αντιμνημονιακό κανάλι εμφανίζεται ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου, Χρήστος Παναγόπουλος. Οσοι γνωρίζουν τα έργα και τις ημέρες του κυρίου διευθύνοντος, από τους εργαζομένους έως και τη Δικαιοσύνη, ξέρουν πως κάτι τέτοιο έχει ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα. Από τα golden boys της Αγίας Παρασκευής με τις αναθέσεις των εκατομμυρίων στην ΕΡΤ και με τη μνημονιακή πολιτική που εφάρμοσε με επιτυχία στο εσωτερικό του ΣΚΑΪ, ο Χρήστος Παναγόπουλος είναι το τυπικό δείγμα της γενιάς των προσώπων που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.

Όπως αναφέρει το SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κατέφερε να εισπράττει περισσότερα, με αύξηση 30% στο ανταποδοτικό τέλος, την οποία αποφάσισε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, και η ΕΡΤ να παραμένει ζημιογόνος. Οι αναθέσεις του Χρήστου Παναγόπουλου έμειναν στην Ιστορία για το κόστος τους, όπως και οι αμοιβές σε κάθε είδους συμβούλους, μαζί με τις υπέρογκες αποδοχές των... σταρ της τότε ΕΡΤ.

Ο Χρήστος Παναγόπουλος πολύ σύντομα θα αναλάβει το πηδάλιο του Kontra, έχοντας τόσο την οικονομική όσο και τη δημοσιογραφική εποπτεία του καναλιού. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΣΚΑΪ να βρίσκεται μπροστά από γνωστό επιχειρηματία. Η συμφωνία με τον Γιώργο Κουρή έχει «κλείσει» εδώ και καιρό και απλώς μένει ο χρόνος που θα ανακοινωθεί η μετάβαση στο νέο καθεστώς. Μαζί με τον κ. Παναγόπουλο θα βρίσκεται και ο δημοσιογράφος Γιώργος Ταμπακόπουλος. Κάποιοι, τώρα, λένε ότι καταλυτικό ρόλο στη συνεργασία Κουρή-Παναγόπουλου έχει διαδραματίσει ο γνωστός δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος είχε αναλάβει και πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία του Alter. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το deal περιέχει και ολίγον από Alter. 

Σε ό,τι αφορά, τώρα, τον επιχειρηματία που ενδεχομένως να στηρίζει το εγχείρημα Παναγόπουλου, οι περισσότεροι δείχνουν προς την πλευρά του Θόδωρου Ρουσόπουλου.