Ρήγμα σημειώνεται στις σχέσεις Μπενέκου-Σκαναβή, με φόντο την επανέκδοση του «Επενδυτή». Το τελευταίο διάστημα ο δεύτερος είχε αναλάβει πρωτοβουλία που είχε στόχο την εξεύρεση λύσης που θα έδινε τη δυνατότητα στην εβδομαδιαία εφημερίδα να ξανακρεμαστεί στα περίπτερα. 

Στο πλαίσιο αυτό, είχε ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών του με τους εργαζομένους, οι οποίοι έδειχναν διατεθειμένοι να ρισκάρουν. Εκεί που είχε αρχίσει να διαφαίνεται φως στο τούνελ, έκανε την επανεμφάνισή του ο Δημήτρης Μπενέκος, ο οποίος με επιστολή του απορρίπτει την πρόταση Σκαναβή, αντιπροτείνοντας να νοικιάσουν οι εργαζόμενοι τον τίτλο της εφημερίδας έναντι των οφειλών της εταιρείας σε αυτούς! Στην ίδια επιστολή, ο Μπενέκος χαρακτηρίζει την πρόταση του συνεταίρου του οικονομικά, εκδοτικά και δημοσιογραφικά επικίνδυνη.

Η κίνηση αυτή έρχεται να θολώσει τα νερά και να βάλει ταφόπλακα στις όποιες επαφές είχε ξεκινήσει ο κ. Σκαναβής, ο οποίος είναι αλήθεια ότι δείχνει διάθεση να κρατήσει ζωντανή την εκδοτική επιχείρηση που διαθέτει μαζί με τον κ. Μπενέκο. Ωστόσο, η σφοδρή διαμάχη μεταξύ των δύο ανδρών δυσκολεύει συνολικά την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει τόσο ο «Επενδυτής» όσο και ο «Ελεύθερος Τύπος». Οσοι έχουν εικόνα των πραγμάτων επενδύουν αποκλειστικά και μόνο στην εμπειρία που διαθέτει ο Αλέξης Σκαναβής.