«Να φτιαχτεί η χώρα, όπως πρέπει». Αυτή ήταν η ευχή και η προτροπή του Προέδρου και βασικού μετόχου της Motor Oil κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

Ο κ. Βαρδινογιάννης αφού έκανε μια γενική αναφορά στην πορεία της εταιρείας, απευθυνόμενος προς τα μέλη τόνισε «Επιθυμία όλων είναι να φτιαχτεί η χώρα όπως πρέπει και συμπλήρωσε χαμογελώντας :«Και όχι όπως στην Κρήτη, όπου εμείς πάμε αλλιώς, αλλά για ολόκληρη τη χώρα».

Όσο αφορά στην Γενική Συνέλευση των μετόχων Motor Oil αποφασίστηκε η διεύρυνση του οικονομικού μπόνους προς τους εργαζομένους και τα στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου ανεβάζοντάς το από τα 9 εκατ. ευρώ στα 10,6 εκατ. ευρώ που ήταν και οι αντίστοιχες περυσινές παροχές.

 Η Γενική Συνέλευση έδωσε επίσης το «πράσινο φως» για τη διανομή μερίσματος 0,95 ευρώ προ φόρου.

Το μέρισμα θα ξεκινήσει να πληρώνεται από τις 3 Ιουλίου.

 Σε ό,τι αφορά το προμέρισμα των 0,35 ευρώ ανά μετοχή, θέση της διοίκησης της Motor Oil είναι ότι επειδή ο αναλογούν φόρος του 15% έχει ήδη πάει στα κρατικά ταμεία, να αποφασιστεί από εκεί πώς θα επιστρέψουν στους μετόχους το 5%. Πιθανότατα αυτό να γίνει με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Το ΔΣ της ενέκρινε επίσης και την είσοδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοσθένη Ν. Βαρδινογιάννη.