Σε συντονισμένη τροχιά ανάκαμψης βρέθηκαν και σήμερα ελληνικά ομόλογα.

Η εικόνα των ελληνικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές για την Πέμπτη είναι ακόμα καλύτερη, με την απόδοση του ελληνικού κρατικού 10ετούς τίτλου να «σπάει» το φράγμα του 1,7%.

Οι αποδόσεις των ελληνικών και των ιταλικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλά επίπεδα- ρεκόρ σήμερα, μετά το "πράσινο φως" που έδωσε ο Ιταλός πρόεδρος στον Τζουζέπε Κόντε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση συνασπισμού, τροφοδοτώντας τη ζήτηση για στοιχεία ενεργητικού με ρίσκο, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,63%, καταγράφοντας σήμερα πτώση 9 μονάδων βάσης. Η είδηση για την πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) ενίσχυσε επίσης το κλίμα για τα ελληνικά ομόλογα.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σχεδόν 10 μονάδες βάσης στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,93%, για να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια.

Μεγάλη πτώση σημείωσαν και οι αποδόσεις των ιταλικών τίτλων με μεγαλύτερη διάρκεια, με την απόδοση του 50ετούς τίτλου να καταγράφει το ιστορικά χαμηλό 2,148%, μειωμένη κατά 13 μονάδες βάσης σε σχέση με χθες και κατά 45 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα.

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν προσελκύσει επενδυτές, αφενός λόγω της εμπιστοσύνης που εμπνέει η νέα ελληνική κυβέρνηση και η πολιτική που εφαρμόζει, αφετέρου διότι οι traders στην αγορά ομολόγων εκτιμούν πως οι ελληνικοί τίτλοι θα μετάσχουν στο νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ταυτόχρονα, η άρση των capital controls λειτούργησε καταλυτικά για το νέο ράλι των ομολόγων, ενώ βοηθητικά λειτουργούν και τα αισιόδοξα μηνύματα για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία.