Με μεγάλη επιτυχία και σημαντικές παρουσίες από το χώρο της πολιτικής και της επιστημονικής κοινότητας πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου με θέμα «ΒΙΜ & Construction 2050 – Building tomorrow’s Europe today», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρευρέθη ως βασικός ομιλητής ο Πρόεδρος της FIEC (European Construction Industry Federation), κ. Kjetil Tonning και η Δ/ντρια της Τεχνικής Επιτροπής της FIEC, κα Sue Arrundale, οι οποίοι παρουσίασαν τους βασικούς Άξονες της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «ΒΙΜ & Construction 2050 – Building tomorrow’s Europe today». Στους βασικούς ομιλητές ήταν και η κα Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής καθώς και ο Δρ. Αντώνιος Πάνας, Γεν. Γραμματέας του Τμήματος Εταιρειών της ΠΕΔΜΕΔΕ που εστίασαν στην εναρμόνιση της παραπάνω πρωτοβουλίας με τα ελληνικά δεδομένα.

Την Ημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ, κ. Μιχαήλ Δακτυλίδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμούς στους προσκεκλημένους και επισήμους, καθώς και στην Πολιτική ηγεσία που ανταποκρίθηκε με θέρμη στην πρόσκληση της Ένωσης.

Πληθώρα Υπουργών, Υφυπουργών και στελεχών της Κυβέρνησης έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας την σημασία της για τον κατασκευαστικό κλάδο και αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του ΤΕΕ και της ΠΕΔΜΕΔΕ να αναδείξουν το μελλοντικό εργαλείο κατασκευών που είναι το BIM (Building Information Modelling).

Τα στελέχη της κυβέρνησης που τίμησαν την Ένωση με την παρουσία τους ήταν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κων/νος Καραμανλής, που, εκτός από την ιδιότητά του, παρέστη εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως αναφέρθηκε και σε επιστολή που απηύθυνε ο Πρωθυπουργός στην Ένωση και αναγνώστηκε από τον Συντονιστή της εκδήλωσης κ. Ευθύμιο Αναγνωστόπουλο, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, η Υφυπουργός Εργασίας, κα Δόμνα Μηχαηλίδου, οι Γενικοί Γραμματείς ΠΔΕ και ΕΣΠΑ κ. Δημήτριος Σκάλκος, Περιβάλλοντος κ. Κων/νος Αραβώσης και Υποδομών κ. Γεώργιος Καραγιάννης. Επίσης παρέστησαν η Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ κα Νίκη Δανδόλου, ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Κων/νος Τσαγκαρόπουλος, ο Δ/νων Σύμβουλος ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Νικόλαος Κουρέτας, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ κ. Χρήστος Βίνης και άλλοι πολλοί.