Συμπληρωματική σελίδα για παράπονα και ενστάσεις ανοίγει το υπουργείο Οικονομικών καθώς διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλά αιτήματα για απορρίψεις αιτήσεων – σε δικαιούχους – για το κοινωνικό μέρισμα.

Έτσι, σήμερα Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα στην οποία όσοι εκτιμούν ή πιστεύουν πως δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα και η αίτησή τους απορρίφθηκε θα μπορούν να κάνουν αίτημα το οποίο θα εξεταστεί άμεσα και θα δοθεί η απάντηση στον καθένα ξεχωριστά.

Εκεί θα διαπιστωθεί, κιόλας, αν έχει υπάρξει λάθος πληροφόρηση από τις βάσεις δεδομένων (πχ ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ κλπ) ώστε οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν πλήρως και να εισπράξουν τα 700 ευρώ, εφόσον τα δικαιούνται.

Σύμφωνα με τα στοιχεια της ΗΔΙΚΑ που αναρτήθηκαν στη σχετική ιστοσελίδα μέχρι τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης είχαν υποβάλει αίτηση 1.302.019 πολίτες.

Κατά την ίδια ενημέρωση «από αυτούς είναι δικαιούχοι 180.382, δεν είναι δικαιούχοι 1.121.338, ακύρωσαν το αίτημα 299».

Πως θα κάνετε την αίτηση

Για να υποβληθεί η αίτηση πρέπει ο ενδιαφερόμενος να μπει στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μετά την είσοδο στο σύστημα, πρέπει να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ και να εισάγει το mail του και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του. Πρέπει επίσης να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγό του και τα προστατευόμενα τέκνα τους και να δηλώσει ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.

Τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του ενδιαφερομένου εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν θα είναι δυνατή. Αν εμφανίζονται λανθασμένα στο σύστημα τότε θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί είτε στα ΚΕΠ (για τον ΑΜΚΑ), είτε στον ΕΦΚΑ, είτε στον ΟΑΕΔ εάν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ανεργίας.