Πριν την Πρωτοχρονιά θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα.

 Η ειδική πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) έκλεισε την Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, και πλέον «μετράει» αντίστροφα ο χρόνος για την πίστωση των 700 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

 Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 267.342 αιτήσεις, ενώ έχουν απορριφθεί πάνω από 1 εκατομμύριο.

 Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων έως τις 15 Ιανουαρίου, στη συμπληρωματική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινωνικό επίδομα θα χορηγηθεί σε συνολικά 307.000 οικογένειες, καθώς το σχετικό κονδύλιο αυξήθηκε κατά 40 εκατ. ευρώ και έφθασε στα 215 εκατ. ευρώ.

Το κοινωνικό μέρισμα και οι αιτήσεις

 Με βάση την τελευταία απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, στους δικαιούχους έχουν προστεθεί ακόμη δύο κατηγορίες φορολογούμενων, των οποίων οι αιτήσεις έχουν απορριφθεί και ως εκ τούτου, καλούνται να προβούν σε νέα.

 – Δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη.

 – Δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών.

 Τα αιτήματα των ενστάσεων συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία.

 Εξαιρούνται περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω προβλήματος στον ΙΒΑΝ και οι οποίες έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης.

 Όσοι υποβάλουν ένσταση η οποία θα κριθεί βάσιμη, θα εισπράξουν το μέρισμα στις αρχές του έτους, όπως έχει δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.