Σε κλοιό πλειστηριασµών βρίσκεται ένα από τα ιστορικά οινοποιεία της χώρας. Μέσα σε διάστηµα ενός µήνα, από τις 12 Φεβρουαρίου 2020 µέχρι και τις 11 Μαρτίου 2020 έχουν προγραµµατιστεί συνολικά εννέα πλειστηριασµoί ακινήτων που ανήκουν στην εταιρεία «Ιωάννης Μπουτάρης και Υιός Οινοποιητική Ανώνυµη Εταιρεία».

Η εταιρεία σήµερα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Κώστα Μπουτάρη, ο οποίος είναι αδελφός του πρώην δηµάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Το 1995, οι δρόµοι των δύο αδελφών χώρισαν και ο πρώην δήµαρχος Θεσσαλονίκης δηµιούργησε το «Κτήµα Κυρ Γιάννης». Πλέον, η ιστορική εταιρεία, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του αδελφού του Γιάννη Μπουτάρη, είναι αντιµέτωπη µε µια από τις µεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της. Αξίζει να σηµειωθεί όπως είχαν γράψει και τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» πως τον περασµένο Σεπτέµβριο είχε προγραµµατιστεί πλειστηριασµός του ιστορικού της οινοποιείου στη Σαντορίνη, ωστόσο η εταιρεία πέτυχε την αναστολή του.

Η εμβληματική οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της
Ωστόσο, τα οικονοµικά προβλήµατα συνεχίζονται και, όπως φαίνεται, παρόλο που η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγµατεύσεις µε τις τράπεζες για να διευθετηθεί το χρέος των περίπου 25.000.000 ευρώ που έχει προς τις τράπεζες, αυτό ακόµη δεν έχει διευθετηθεί. Το σηµαντικότερο ακίνητο του οινοποιείου Μπουτάρη, το οποίο τίθεται σε ηλεκτρονικό πλειστηριασµό στις 11 Μαρτίου 2020, βρίσκεται στη Νάουσα.

Πρόκειται για ένα από τα έξι οινοποιεία της εταιρείας. Είναι ένας χώρος µοναδικός και εµβληµατικός έκτασης 20.275 τ.µ., στο οποίο περιλαµβάνεται χώροι παραγωγής αλλά και µια κάβα η οποία διαθέτει περισσότερα από 3.000 βαρέλια. Εκεί, επίσης, βρίσκεται το οινοφυλάκιο της Οινοποιίας, στο οποίο φυλάσσεται µία µεγάλη συλλογή από παλαιές σοδειές, µε την παλιότερη να χρονολογείται το 1968.

Η τιµή της πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.592.844,33 ευρώ. Την ίδια ηµέρα σε πλειστηριασµό τίθενται και δύο αγροτεµάχια που ανήκουν στην εταιρεία στην περιοχή της Νάουσας, µε την τιµές πρώτης προσφοράς να έχουν οριστεί σε 39.717 ευρώ και 29.195 ευρώ, αντίστοιχα. Μερικές εβδοµάδες νωρίτερα, στις 12 Φεβρουαρίου 2020, έχουν προγραµµατιστεί ακόµα τρεις πλειστηριασµοί που αφορούν δύο αγροτεµάχια και ένα οικόπεδο που ανήκουν στην εταιρεία, στον ∆ήµο Αχαρνών-Αστερουσίων Κρήτης.

Επίσης, στις 26 Φεβρουαρίου 2020 έχουν οριστεί ακόµα τρεις πλειστηριασµοί που αφορούν ένα οικόπεδο µε κτίσµα και δύο αγροτεµάχια στην περιοχή της Νεµέας Αττικής. Ωστόσο, το δεύτερο ισχυρό πλήγµα για τον Κώστα Μπουτάρη µετά τον πλειστηριασµό του οινοποιείου του στη Λάρισα θα έρθει στις 27 Μαΐου 2020, όταν και έχει προγραµµατιστεί να βγει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» το πολυτελές εξοχικό που έχει στην ιστορική Υδρα. Η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στο ποσό των 3.015.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

Σε οικονοµικές περιπέτειες βρίσκεται και ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Αγούδηµου, ανιψιός του Γεράσιµου Αγούδηµου, ο οποίος στο παρελθόν είχε συλληφθεί για χρέη. Στις 14 Φεβρουαρίου 2020 έχει προγραµµατιστεί να βγει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» οικόπεδο που ανήκει στον Αλέξανδρο Αγούδηµο στην περιοχή της Κεφαλλονιάς. Συγκεκριµένα, σε ηλεκτρονικό πλειστηριασµό τίθεται το (= ½) εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου, το οποίο βρίσκεται στη θέση «Ριζόκαµπος» ή «Αχυρόπετρα - Φερεντινάτα» στην περιοχή Αγία Ευφηµία στη Κεφαλλονιά.

Η τιµή της πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 82.350 ευρώ. Επίσης, ακίνητο-φιλέτο που ανήκει στον άλλοτε κραταιό άνδρα του χώρου του επίπλου Κωνσταντίνο Αλεξανδράκη, ιδρυτή της ΝΕΟSΕΤ, βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασµό. Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασµός έχει προγραµµατιστεί για τις 26 Φεβρουαρίου 2020. Πρόκειται για ακίνητο που ανήκει στην προσωπική περιουσία του ιδρυτή της ΝΕΟSΕΤ και το οποίο µπαίνει σε διαδικασία πλειστηριασµού, µε επισπεύδουσα την τράπεζα Eurobank.

Το κτίριο, πέντε επιπέδων, βρίσκεται σε οικόπεδο 1,2 στρεµµάτων, που περικλείουν οι λεωφόροι Κηφισίας και Κατεχάκη και οι οδοί Λαζάρου Ζώχου και Αδριανείου στο Νέο Ψυχικό. Το εν λόγω ακίνητο λειτουργούσε ως εκθεσιακός χώρος, ενώ έχει µισθωθεί από το 2014 από γνωστή αλυσίδα γυµναστηρίων. Πρόκειται για κτίριο το οποίο ο κ. Αλεξανδράκης είχε αγοράσει από την εταιρεία πετρελαιοειδών Mobil Oil το 1986 και φέρει προσηµειώσεις συνολικού ύψους 4.000.000 ευρώ. Η τιµή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 3.752.975,00 ευρώ.