Περισσότερα δωρεάν χρήματα σε τράπεζες προκειμένου να δανειοδοτούν επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό και αύξηση του προγράμματος QE κατά 120 δισ. ανακοινώνει η Κριστίν Λαγκάρντ.

 Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να διαθέσει περισσότερα δωρεάν χρήματα σε τράπεζες προκειμένου να δανειοδοτούν επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό και αύξηση του προγράμματος QE κατά 120 δισ. για το 2020.

 Tα βλέμματα στρέφονται τώρα στην επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία προανήγγειλε δράση αυτή την εβδομάδα, όταν είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η ευρωζώνη κινδυνεύει από ένα οικονομικό σοκ παρόμοιο με αυτό που προκάλεσε η κρίση της τελευταίας δεκαετίας, εκτός εάν δράσουν άμεσα.

 Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα διαδραματίσει τον ρόλο της. Ωστόσο, δεν έχει τα ίδια περιθώρια μείωσης επιτοκίων όπως η FED ή η Τράπεζα της Αγγλίας,  υποχρεώνοντας τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να είναι πιο δημιουργικοί με ένα πακέτο κινήτρων αρκετά τολμηρό ώστε να ενισχύσουν την οικονομία της ευρωζώνης και να την θωρακίσουν από την πανδημία.