Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπεται η αναστολή φόρων, πληρωμών, εισφορών και ρυθμίσεων προς το κράτος, ενώ εξετάζεται σε συνεργασία με τις τράπεζες το πάγωμα των δόσεων και των ρυθμίσεων των δανείων.

Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ εξετάζει τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους.

Το ύψος του επιδόματος αυτού αναμένεται να είναι της τάξης των 500 ευρώ, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο αποψινό Eurogroup που θα βρεθεί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από το επίδομα θα εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να εργάζονται με τηλεργασία, καθώς εκείνοι θα λάβουν κανονικά το μισθό τους.

Αυτό που επιχειρεί να διασφαλίσει παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών είναι η πιθανή αισχροκέρδεια σε μάσκες, γάντια και αντισηπτικά που βρίσκονται σε αυξημένη ζήτηση αυτές τις ημέρες.

Την ίδια ώρα αναμένονται αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες, ενώ εξετάζεται η επίταξη ανάλογων προϊόντων για τους επόμενους έξι μήνες.

«Δεν θα πρέπει να μείνει εκτός βοήθειας κανένας επαγγελματίας» σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο φοροτεχνικός κ. Νίκος Φραγκιαδάκης, προσθέτοντας ότι όλοι οι επαγγελματίες πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα.