Με αγωνία περιμένουν την επόμενη εβδομάδα οι καταστηματάρχες, καθώς 4 Μαΐου ανοίγουν οι μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «MEGA Mag» ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, οι καταστηματάρχες βρίσκονται σε μια κατάσταση παρόμοια της προηγούμενης περιόδου, ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, οι τζίροι θα είναι πολύ χαμηλοί», δήλωσε ο κ. Καφούνης παρέθεσε τα αιτήματα του συλλόγου που τέθηκαν στους αρμόδιους υπουργούς.

Πρόκειται για την κατάργηση της προκαταβολής φόρου για φέτος, ώστε να δοθεί ρευστότητα στην αγορά χωρίς δημοσιονομικό κόστος για το κράτος, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την αύξηση των εισοδημάτων σε 1.000.000 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα μέσω μείωσης κατά 50% των εισφορών στους μισθούς τους και χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας, ο κ. Καφούνης υποστήριξε πως θα τηρηθούν όποιες συστάσεις γίνουν από τους επιστήμονες και πρόσθεσε πως υπάρχουν τρόποι απολυμάνσεις τόσο για τους χώρους των καταστημάτων όσο και για τα ίδια τα προϊόντα.

Τέλος, ο κ. Καφούνης επεσήμανε πως αν δε ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα στήριξης, ένα στα τρία καταστήματα δε θα ξανανοίξουν.